Premium

Voetbaltalent Emmeke Henschen maakt definitief overstap van Foresters naar VV Alkmaar: ’Net als iedereen zal ik me nog moeten bewijzen’

Voetbaltalent Emmeke Henschen maakt definitief overstap van Foresters naar VV Alkmaar: ’Net als iedereen zal ik me nog moeten bewijzen’
Emmeke Henschen.
© PR foto
Alkmaar

Meetrainen deed ze al een tijd. Toch bleef Emmeke Henschen trouw aan haar jongensteam bij Foresters. Nu stapt de jeugdinternational definitief over naar VV Alkmaar, waar ze in de eredivisie gaat spelen.

Henschen meldde zich al minimaal één keer per week op de training van de selectie van Alkmaar. De stap hing wat dat betreft in de lucht. „Maar ik wil niet zeggen dat het nu voelt alsof ik ’eindelijk’ bij dit team mag spelen, omdat ik het bij de jongens ook altijd goed heb gehad”, zegt de zeventienjarige verdediger. Ze is wel van plan om zo snel mogelijk in de basis van Alkmaar te belanden. „Maar net als iedereen zal ik me nog moeten bewijzen. Ik ga gewoon zo goed mogelijk mijn best doen.”

Henschen ging een jaar geleden met Oranje onder 17 naar het Europees kampioenschap in Bulgarije. De ploeg behaalde voor het eerst de eindstrijd van een EK.

Na Henschen heeft VV Alkmaar een tweede versterking op weg naar het nieuwe seizoen binnen gehaald. De 22-jarige middenvelder Annemiek Kruijthof komt over van Excelsior Barendrecht.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen