Premium

Hovocubo-voorzittter Winfred Wester wil met vernieuwde selectie prijzen pakken: ’Mooi dat Mo Ajnane weer terug is’

Hovocubo-voorzittter Winfred Wester wil met vernieuwde selectie prijzen pakken: ’Mooi dat Mo Ajnane weer terug is’
Met Mo Ajnane haalt Hovocubo-voorzitter Winfred Wester een oude bekende binnen.
© Jaap van der Pijll
Zwaag

Het is stil in De Opgang. En dat in de weken die normaal doorgaan als weken van de waarheid. Geen play-offs, geen landskampioen, maar alleen een blik gericht op de toekomst. ,,Het is een bizarre tijd. Maar straks zit er weer publiek op de tribunes”, aldus Hovocubo-voorzittter Winfred Wester, die na aankomend seizoen een opvolger hoopt te hebben gevonden.

Hoe is het leven zonder zaalvoetbal?

,,Ik mis het enorm. Het contact met de jongens, de gezelligheid en natuurlijk de gemiste kansen op prijzen. Echt, ik had heel graag de bekerfinale gespeeld en de play-offs ingegaan. Maar het is helaas niet anders.”

Trainen is weer mogelijk vanaf september. Wat betekent dit voor de club?

,,We hebben het nu even moeilijk, maar dat geldt voor alle clubs. Het is belangrijk dat de jongens zelf fit blijven. En van daaruit werken we naar volgend seizoen. Ik ga ervan uit dat we in de voorbereiding nog geen publiek mogen ontvangen. Dat laatste is erg jammer. We hebben een vaste groep supporters, die ook graag naar trainingen kijkt.”

Zaalvoetbal in een lege Opgang. Is dat een optie?

,,Nee. We spelen voor het publiek. De spelers, de staf, de vrijwilligers, het publiek. Iedereen mist het zaalvoetbal. Maar zonder publiek is er niets aan. Wellicht dat we wat aanpassingen moeten doen op de tribunes. Alleen dat publiek zit er straks weer. Dat weet ik zeker.”

De spelersgroep ziet er anders uit dan afgelopen seizoen. Wat verwacht je?

,,Het kwam wel een beetje als verrassing dat sommige jongens zijn weggegaan. Maar in het zaalvoetbal zie je altijd veel spelerswisselingen. En misschien is het ook wel goed. We zijn de laatste jaren enorm succesvol geweest, maar je moet niet altijd in het oude blijven hangen. Daarnaast hebben we ook veel kwaliteit binnen gehaald. Ook mooi dat Mo Ajnane weer terug is. Ik leerde hem kennen als supporter, tijdens het Europese avontuur van Hovocubo in 2014 in Ierland. Hij kan niet alleen goed voetballen, maar zorgt ook voor gezelligheid.”

Hoe wordt een supporter voorzitter?

„In het seizoen 2009/2010 nam een vriend me mee naar een wedstrijd. Daarna werd ik sponsor. Dit begon met een bord en later werd ik hoofdsponsor. Ik raakte gehecht aan de club en nu heb ik er al weer vier jaar opzitten als voorzitter.”

En wat voor jaren...

,,We hebben inderdaad veel successen geboekt. We hebben titels gepakt, Europees gespeeld en dat ook nog eens in onze eigen hal. Bovendien gaat het goed met onze jeugd. Zo hopen we straks meer eigen talenten door te schuiven.”

Zelf zoek je naar een opvolger. Is het mooi geweest?

,,Het voorzitterschap kost veel tijd, al doe ik het nog steeds met heel veel plezier. Maar gezien de toekomst en mijn eigen bedrijf, heb ik straks minder tijd om me te focussen op Hovocubo. En als ik iets doe, wil ik het goed doen. Eigenlijk had ik begin van dit seizoen al aan gegeven te willen stoppen. Alleen wil ik zo geen afscheid nemen. Dat doe ik het liefst met een prijs.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen