Brand op camping De Zonnehoek in Hilversum [update]

© Mizzle Media
1/8
Hilversum

Bij een brand in een caravan op camping De Zonnehoek in de nacht van dinsdag op woensdag is niemand gewond geraakt. De brandweer had het vuur snel onder controle.

De brandweer werd om even na drie uur ’s nachts gealarmeerd voor campinggasten. Toen de wagen op de Noodweg aankwam werden er een paar harde klappen gehoord. Vermoedelijk door gasflessen die door de hitte explodeerden.

750 meter

De brandweer begon direct met het blussen. Probleem was, dat de caravan een beetje achterin de bosrijke camping stond, op zo’n 750 meter van de plek des onheils. Uit voorzorg werd daarom een tweede blusvoertuig opgeroepen om te fungeren als tussenstation. Toen deze tankautospuit uit Maartensdijk niet lang daarna arriveerde, waren de Hilversumse collega’s nog met hun eigen, meegebrachte watervoorraad aan het blussen. Dat was ’opgeschaald’ naar een ’middelbrand’ had dus niet, zoals wij eerder meldden, te maken met de hevigheid van het vuur, maar met de lastige locatie wat wateraanvoer betreft.

De Loosdrechtse en Maartensdijke brandweerlieden wisten het vuur snel onder controle te krijgen. Alles bij elkaar, vanaf de melding tot het sein brandmeester, heeft dat een uur gekost. De caravan raakte zwaar beschadigd. De eigenaren waren niet aanwezig. Niemand raakte gewond. Brandweer en politie doen hoogstwaarschijnlijk geen nader onderzoek naar de brand.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen