Ruim negenduizend bezoekers in eerste twee weken voor escape game van gesloten museum Fort Kijkduin in Den Helder

Casper Duin
Den Helder

Ruim negenduizend mensen hebben in de eerste twee weken de online escape game in Fort Kijkduin bezocht.

Na een week stond de teller al op zevenduizend. Fort Kijkduin en Escape Room Egmond hebben een online escape room ontworpen. Door middel van de 3D-fotografie van Marco van Ammers kunnen deelnemers daadwerkelijk rondlopen in het fort, maar dan thuis. De escape game ’Bevrijd de directeur van Fort Kijkduin’ is sinds 27 april gratis te spelen.

Initiatiefneemster is Samira Houtenbos uit Egmond aan Zee, eigenaresse van Escape Room Egmond. Zij zag de 3D-fotografie van Marco van Ammers online voorbij komen en wist meteen hier moeten we iets mee. ,,Dit is zo levensecht. Dat je daadwerkelijk zelf kunt rondwandelen maakt het super geschikt voor een online escape room. Ik ben geschikte locaties gaan bellen en stuitte op Fort Kijkduin: zij waren meteen enthousiast”

De online game is een groot succes. Sanne Koene, bedrijfsleider bij Fort Kijkduin, vertelt: ,,Gemiddeld trekt Fort Kijkduin zo’n veertigduizend bezoekers per jaar, dat zijn gemiddeld 750 personen per week. Dat via deze game liefst zevenduizend mensen ons zouden bezoeken in de eerste week hadden we nooit verwacht.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.