Voormalig WNBA-speelster Marlous Nieuwveen promoveert bij Lions van assistent- tot hoofdtrainer; geen derde jaar voor Thijs Volmer

Marlous Nieuwveen pakte onder meer in 2011 de landstitel met Leiderdorp, in 2016 sloot zij haar carrière als speelster af bij Lions. Ook toen werd haar ploeg landskampioen.
© Archieffoto
Landsmeer

Marlous Nieuwveen promoveert bij eredivisionist Loon Lions van assistent- naar hoofdtrainer. De Leiderdorpse volgt Thijs Volmer op, die de afgelopen twee seizoenen de eindverantwoordelijkheid had voor de vrouwenbasketbalselectie.

De 39-jarige Volmer had de intentie om nog een jaar door te gaan bij Lions. ,,Die gesprekken liepen al. Ik was ook al een tijdje bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.’’ Volmer doelt daarmee op het aantrekken van versterkingen, die hard nodig zijn: van Katie Bussey, Maud Huijbens, Ella Bouman en Lies van Straaten is zeker dat zij de club verlaten. ,,Na een tijdje hoorde ik echter dat de club niet met me verder wilde.”

Nieuwveen (40) vierde als speelster vele successen. Ze pakte onder meer Nederlandse titels met Leiderdorp en Lions en kwam uit in de de Amerikaanse profcompetitie WNBA voor Los Angeles Sparks. Ook speelde ze als prof in Spanje, Frankrijk en Italië.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen