Wim Suurbier (75) op intensive care. Oud-Ajacied getroffen door hersenbloeding

Wim Suurbier onthult beeld van Johan Cruyff, 2019.
© EPA
Amsterdam

Wim Suurbier (75) vecht in een Amsterdams ziekenhuis voor zijn leven.

De voormalig verdediger van onder meer Ajax en Oranje werd op 25 april getroffen door een hersenbloeding en ligt nog altijd op de intensive care, bevestigen zijn dochter Melissa en ex-vrouw Maja.

Zij was ook degene die eind vorige maand ontdekte dat er iets mis was met de zestigvoudig international, die in Ajax-dienst zevenmaal landskampioen werd, drie keer de Europa Cup I won en in het shirt van Oranje twee WK-finales speelde. „Wim en ik zijn altijd heel goede vrienden gebleven”, aldus Maja en Melissa.

„We belden vaak met elkaar en als hij niet kon opnemen, omdat hij onderweg was, belde hij later altijd terug. Toen dat die dagen niet gebeurde, ben ik naar zijn flat gegaan, want ik had de sleutel. Daar aangekomen schrok ik me wezenloos”, zegt de voormalige spelersvrouw.

„Nadat ik 112 had gebeld, waren er binnen no-time twee ambulances en een politieauto. Vanwege het coronavirus mochten we (hun dochter Melissa en Maja, red.) in eerste instantie niet bij hem zijn, maar uiteindelijk konden we hem gelukkig wel zien. Wim bleek een hersenbloeding aan de rechterkant te hebben gehad. Of hij herstelt en hoe weten we nog niet”, zeggen Maja en Melissa die hun reactie kort willen houden.

„Het liefst hadden we het helemaal stil gehouden, want Wim houdt niet zo van publiciteit. Maar nadat Johan Derksen het nieuws op tv meldde, staat mijn telefoon roodgloeiend.”

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen