Premium

Vijftig banden zijn lek gestoken van opleggers van ondernemer Mart Gul en daardoor kan hij geen strandhuisjes het strand oprijden

Vijftig banden zijn lek gestoken van opleggers van ondernemer Mart Gul en daardoor kan hij geen strandhuisjes het strand oprijden
De tweet van wijkagent Maarten van der Molen.
© Twitter
Egmond aan den Hoef

Een onverlaat stak het afgelopen weekeinde wel vijftig banden lek van zes caravanwagens en twintig aanhangers van transport- en grondverzetbedrijf M. Gul. Volgens eigenaar Mart Gul is de vandaal bewust te werk gegaan.

Gul heeft geen idee wie dit gedaan kan hebben. ,,Hij is (of: zij zijn) heel bewust en vakkundig te werk gegaan. Eerst alle banden links van de ene rij wagens en vervolgens alle banden rechts van de rij ernaast. Hij heeft een mes gebruikt en sneden van tien tot twintig centimeter gemaakt.” Gul had de wagens gisteren willen gebruiken om een hele trits strandhuisjes het strand op te rijden. Eindelijk, nadat dit maandenlang niet had gemogen door de coronacrisis. Volgens Guls vrouw bellen de eigenaren van de strandhuisjes, die lang hebben moeten wachten op toestemming voor plaatsing van hun vakantieverblijven, het bedrijf plat. ,,De telefoon staat roodgloeiend.” Guls vrouw voegt er desgevraagd aan toe dat niemand boos is. ,,Ze zijn allemaal meelevend.”

Gisterochtend om half zeven hing Gul al aan de telefoon om nieuwe banden te regelen. ,,Hoe snel kun je nieuwe krijgen?” De familie Gul heeft nooit eerder iets dergelijks meegemaakt. Ze hebben, voor zover ze weten, geen vijanden. Hij herinnert aan een incident in Alkmaar op 30 april. Een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats stak toen vijftig banden lek van dertig auto's en fietsen op de Voordam, de Zijdam en het Luttik Oudorp. Volgens een woordvoerder van de politie is de verdachte van het lek steken op 30 april ’heen gezonden’. ,,In deze zaak bij Gul hebben wij nog geen verdachte.” Wijkagent Maarten van der Molen heeft een foto van de opleggers op Twitter gepost.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen