Champagne bij de ingang van Burggolf Purmerend en bij volgeboekte golfbaan Regthuys in Winkel heerst serene rust [video]

Robert Berkeley
Winkel/Purmerend

De golfers mogen weer de banen op en dat werd hier en daar feestelijk gevierd. Zo was er bij de ingang van Burggolf Purmerend champagne voor de bezoekers, die daar ook strak geregisseerd in een coronaveilige route over het complex werden gestuurd.

Eén incident was er in Purmerend, op de dag die gekenmerkt werd door dolgelukkige golfers. ,,Een tweetal ging ’s ochtends zonder reservering de baan op. Toen die werd teruggestuurd was er een schermutseling en die twee is drie maanden toegang tot het park ontzegd. Verder ging het hartstikke goed’’, vertelt general manager Suzanne Rozema.

Dat verrast haar niet. Het protocol lag al weken gereed. ,,Begin april al waren de bonden NVG, waar ik ook in het bestuur zit, en NGF eruit en hadden de golfbanen open gekund. Maar goed, we zijn blij dat het eindelijk zover is. En de golfers ook: toen vrijdagochtend reserveren mogelijk was, hebben voor alle locaties de telefoons bijna acht uur onafgebroken roodgloeiend gestaan.’’ Burggolf begon nog voorzichtig, met gebruik van drie van de vijf tees (afslagplaatsen) en drie spelers per groepje in plaats van de toegestane vier.

Golfbaan Regthuys in Winkel was maandag van ’s ochtends half zeven tot ’s avond tien uur volgeboekt. Dat leidde tot een volle parkeerplaats, maar op de baan zelf heerste de serene rust. ,,Tja, op het allervolst zijn er 72 golfers bezig, op 65 hectare grond. Dus dan heb je wel de ruimte’’, lacht eigenaar Jeroen Botman.

Ook hij baalde dat er niet eerder gegolft kon worden. ,,De vaste lasten gingen door en het is een kapitaalintensief gebeuren.’’ Het gaf Botman wel de gelegenheid om in alle rust de baan te onderhouden. ,,De hele dag door kreeg ik complimenten dat de baan er nog nooit zo mooi bij heeft gelegen. Ik verwacht overigens dat de golfsport door deze periode populairder dan ooit wordt. Ik merk al dat veel mensen willen lessen, het is natuurlijk ook lekker buiten en je hebt veel ruimte.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.