Odin’59 strikt ervaren Alkmaarder Niels Buijs van FC Lisse

Odin’59 strikt ervaren Alkmaarder Niels Buijs van FC Lisse
Niels Buijs.
© Foto Martin de Haan
Heemskerk

Niels Buijs (28) vervolgt zijn voetbalcarrière bij Odin’59. De ervaren centrale verdediger uit Alkmaar wilde eigenlijk stoppen, maar de Heemskerkers brachten hem toch op andere gedachten.

„Ze overtuigden me dat ik een aanwinst en aanvulling zou zijn voor de groep”, aldus zijn uitleg. „Ik moest er desondanks nog wel een paar dagen over nadenken. Maar uiteindelijk gaf het goede gevoel de doorslag. Zo’n gevoel moet je niet negeren.”

Buijs zegt na 8 seizoenen in de Bollenstreek zijn huidige club als ’Mister FC Lisse’ vaarwel. Hij gaat bij Odin’59 als rechtsbenige centrale verdediger aan de slag. „Ik speel het liefst met meerdere verdedigers en een paar hele goeie doeltreffende aanvallers voorop. Ik rendeer daarin ook het best; spelen vanuit mijn kracht, in de as fysieke duels aangaan en profiteren van snelheid voorin. Voor mij het ideale systeem dus, waarmee Odin veel punten gaat pakken. Het gaat tenslotte om winnen, niet om mooi voetbal te spelen.” Buijs voetbalde eerder bij AFC’34, Telstar jeugd en Jong FC Volendam.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen