Vrone/Berdos ziet af van plek in eredivisie: ’We kregen niet genoeg stoplichten op groen’

Vrone/Berdos ziet af van plek in eredivisie: ’We kregen niet genoeg stoplichten op groen’
Sint Pancras

De handballers van Vrone/Berdos zien af van een promotie naar de eredivisie. De combiploeg eindigde afgelopen seizoen als derde in de eerste divisie en mocht vanwege de versterkte promotie, waar toe kort geleden door het NHV werd besloten, doorstromen naar een hoger niveau.

Er bleken echter te veel haken en ogen aan die promotie te zitten, stelt Mark Gijtenbeek, namens de clubs. ,,We zijn enige tijd geleden benaderd door de bond, maar we kregen niet genoeg stoplichten op groen.”

In eerste instantie zou er helemaal geen promotie-degradatie plaatsvinden, maar op verzoek van de clubs besloot de handbalbond om zowel de eredivisie van de mannen, als de eerste divisie van de vrouwen uit te breiden naar zestien clubs. ,,Sportief gezien vond iedereen het een geweldige uitdaging, maar de verenigingsbegroting van zowel Vrone als Berdos staat door de coronacris erg onder druk. Dat samen met de organisatorische uitdagingen die spelen in de eredivisie met zich meebrengen, heeft tot de conclusie geleid dat het voor ons te vroeg te komt. Hopelijk kunnen we de eredivisie volgend jaar alsnog en dan op eigen kracht bereiken, want de spelers en trainer zien spelen in de eredivisie zeker zitten.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen