Strand Zandvoort voor velen onweerstaanbaar met verruiming coronamaatregelen aan horizon en de zon erboven

Genoeg ruimte nog op het strand zelf.

Genoeg ruimte nog op het strand zelf.© Foto Richard Stekelenburg

Richard Stekelenburg
Zandvoort

Met de verruiming van de coronamaatregelen aan de horizon en een fraai zonnetje daarboven is het strand voor velen onweerstaanbaar geworden. Het is deze zaterdag dan ook een stuk drukker op het Zandvoortse strand dan de afgelopen weken het geval was.

Begin van de middag waarschuwde de NS al dat de treinen richting de kust wel wat vol raakte. Dat was prompt het teken voor nogal wat pers om op het station van Zandvoort de trein van 13.26 uur uit Haarlem op te wachten.

De pers wacht op de trein van 13.26 uur.

De pers wacht op de trein van 13.26 uur.© Foto Richard Stekelenburg

Idioot vol bleek die trein overigens ook weer niet te zitten. Politieagenten hielden vanaf de Eltzbacherstraat die als een dijk boven het aanspoelende treinpubliek uitkijkt, een oogje in het zeil, en zagen dat het wel losliep.

En daar is die trein.

En daar is die trein.© Foto Richard Stekelenburg

Meer mensen dan met de trein leken er met de fiets te zijn gekomen, getuige de ouderwets lange rij gestalde fietsen op de boulevard. Die zal op een zomers aanvoelende mei-dag vorig jaar niet veel langer zijn geweest.

rijen fietsen op de boulevard.

rijen fietsen op de boulevard.© Foto Richard Stekelenburg

Een blik op het strand maakt duidelijk dat eenmaal in het zand de anderhalve meter afstand met deze aantallen bezoekers nog prima is vol te houden.

Het strand op bij De Haven van Zandvoort.

Het strand op bij De Haven van Zandvoort.© Foto Richard Stekelenburg

Onderling overleggen de kustgemeenten achter de schermen over welke maatregelen zij moeten nemen om te zorgen dat het straks ongetwijfeld nog massaler toestromend strandpubliek die anderhalve-meter-samenleving in de dorpen zelf niet al te zeer onder druk gaat zetten.

Lees ook: Een Zandvoortse boulevard vol hoop (column)

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen