By Broersen denkt dat de zorg hun asperges beter kunnen gebruiken. Dus krijgen het personeel en de inwoners van Woonzorggroep Samen duizend pondjes cadeau van de teler uit Warmenhuizen

Kay (l) en Sem Broersen leveren duizend pond groene asperges voor personeel en bewoners Woonzorggroep Samen.
© Foto Marc Moussault
Warmenhuizen

Het zijn groenten vol vitamines. Die kunnen het personeel en de inwoners van Woonzorggroep Samen wel gebruiken in deze tijd, dachten de eigenaren van By Broersen uit Warmenhuizen. De aspergeteler leverde woensdag duizend pondjes bij Magnushof in Schagen af. Van daaruit worden de asperges over de locaties van de woonzorggroep verdeeld.

Het is goed weer. Dan groeien de asperges hard. Doordat de horeca grotendeels stil ligt, heeft By Broersen meer geproduceerd dan nodig. ,,We hadden zelf nog wel wat met die duizend pondjes kunnen verdienen”, stelt Sem Broersen, ,,maar we vinden dat de zorg het meer verdient. Met deze actie willen we de mensen van Woonzorggroep Samen een hart onder de riem steken.” Vijfhonderd pondjes gaan naar de keuken, zodat ze voor de inwoners kunnen worden bereid. De andere vijfhonderd gaan naar het personeel.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.