Premium

Met ’Assendelft Challenge’ biedt kortebaansite drafsportliefhebbers alternatief voor afgelaste wedstrijd en houdt de fans betrokken

Met ’Assendelft Challenge’ biedt kortebaansite drafsportliefhebbers alternatief voor afgelaste wedstrijd en houdt de fans betrokken
Voor een echte koers op de Assendelver Dorpsstraat zullen de fans nog even moeten wachten.
© Archieffoto
Assendelft

Het kortebaanseizoen zou komende zaterdag zijn start beleven met de jaarlijkse seizoensopener in Assendelft, maar het is de vraag of er überhaupt wel een kortebaanjaar 2020 komt.

Om de liefhebbers toch iets te bieden, hebben de site Kortebaandraverijen.nl en de wedorganisatie Runnerz de handen ineen geslagen. De site lanceerde al eerder een virtuele kortebaan en geeft dat nu een vervolg met de ’Assendelft Challenge’. ,,We hadden ook kunnen denken: we wachten tot 1 september en zien dan wel weer verder, maar we willen juist graag dat alle liefhebbers ook in deze rare tijden betrokken blijven bij de paardensport”, vertelt Mathieu Hilgersom, van Kortebaandraverijen.nl.

In de praktijk betekent dit dat de site een grote meeting in Zweden (het enige land in Europa waar momenteel nog gekoerst wordt) heeft uitgekozen om de hele dag te volgen en over te berichten. Dit om de fans, die normaal gesproken aan de Dorpsstraat in Assendelft hun geld zouden hebben ingezet, toch een dag paardensportplezier te geven, zij het dan nu online. ,,Daarbij kunnen zij ook de beelden van de koersen gratis volgen via Runnerz.”

Het is de bedoeling dat elke afgelaste kortebaan een vergelijkbaar alternatief krijgt. Voor de volgers in Assendelft is Konung Gustav V:s pokal op de baan van Åby bij Gotenburg uitgekozen. Die begint zaterdag om 14.45 uur. ,,In principe kijken we naar wat op de dag van de kortebaan de meest interessante meeting is en daar lichten we dan nog één koers extra uit. Doordat in de meeste landen alles nog stil ligt, is de keuze nu nog beperkt, maar we gaan ervan uit dat er de komende tijd wel weer op meer plekken koersen gehouden zullen worden.”

De virtuele kortebaan, waarin 24 door de volgers gekozen paarden door middel van oude beelden (uitgezonden op facebook) tegen elkaar liepen, bleek eerder een groot succes. ,,Dat heeft ons zelf ook behoorlijk verrast. Meer dan honderd mensen hadden daarbij een paard opgegeven en de beelden zijn meer dan duizend keer bekeken. Ook veel in het buitenland, waar de kortebaansport vrij onbekend is. Dat heeft ook veel leuke reacties opgeleverd. We zijn dan ook van plan om dit nog een keer te doen.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen