Premium

Nieuw bestuur HBS strikt technisch directeur Jorge Nolté van grote buur Bloemendaal maar moet ook bezuinigen

Nieuw bestuur HBS strikt technisch directeur Jorge Nolté van grote buur Bloemendaal maar moet ook bezuinigen
Max Vergnes en Sam Martens van HBS begin dit jaar in duel met een speler van Voordaan.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Bloemendaal

Om tophockey te blijven spelen zijn bezuinigingen nodig bij HBS. Met een vernieuwd bestuur en de van Bloemendaal overgekomen technisch directeur Jorge Nolte wil de club een frisse start maken.

De laatste jaren draaide de honderdjarige vereniging verlies. Volgens de nieuw aangetreden voorzitter Rob Litjens waren de kosten niet goed in beeld.

„We spelen met zowel de dames als heren in de promotieklasse. Eigenlijk is ons budget daarvoor onvoldoende. Maar het lukt ons wel. Heren 1 en dames 1 willen bij ons hockeyen, omdat de sfeer goed is en we een familieclub zijn waar gezelligheid en plezier naast prestatie hoog in het vaandel staan. Maar over de gehele linie, dus ook in de jeugd is er te veel geld uitgegeven wat we simpelweg niet hadden.”

Het noopt het bestuur tot het maken van impopulaire maatregelen. Toch wil Litjens geen kritiek uiten op het vorige bestuur. „Ik wil het niet wijten aan een te ambitieus beleid. Zij hebben uitstekend werk gedaan met het neerzetten van een nieuw clubhuis en hebben er voor gezorgd dat we op een hoog niveau spelen met zowel de dames als de heren.”

Litjens weerspreekt ook dat de vereniging te maken zou hebben met financiële problemen. „Dat ligt inmiddels achter ons. Met een op twee leden na nieuw bestuur gaan we een frisse start maken. We willen op een hoog niveau blijven acteren Aangezien we niet de middelen hebben om spelers van buitenaf te halen, zullen we ons meer richten op het opleiden van talenten. De jeugdopleiding wordt nog belangrijker. Ook willen we kijken of we meer sponsoren binnen kunnen halen.”

De man die de organisatie voor de jeugd neer moet zetten is Jorge Nolte. Hij begint op 1 augustus. Nolte is nu de technische man bij grote buur Bloemendaal. Een opvallende stap, erkent ook hij zelf. „Aan de ene kant wel, maar ik houd van uitdagingen. Ik zet graag mijn schouders ergens onder. Bovendien ben je als technisch directeur vooral bezig met het neerzetten van een organisatie. Het zou opvallender zijn geweest als een trainer van een hoger niveau een stapje terug doet. De topjeugd van Bloemendaal speelt op een hoger niveau dan HBS, maar dat maakt het werk niet minder interessant. Je bent bezig met de grote lijnen en werkt toe naar doelen die je samen vaststelt.”

Nolte had direct een goed gevoel bij de tweede club van Bloemendaal. „Nadat ik had aangegeven om te stoppen bij Bloemendaal, hing HBS meteen aan de telefoon. De gesprekken voelden goed. Ik kijk er naar uit om een sterke organisatie neer te zetten in de jeugd.”

Naast Litjens zijn ook Piet van Stijn en Dennis Meijer toegetreden tot het bestuur. Het zal nog verder worden uitgebreid. Lintjens heeft zelf geen hockeyachtergrond. „Ik ben ondernemer en heb twee bedrijven. Daardoor ben ik ervaren met bedrijfsvoering. Mijn dochters spelen bij HBS. Ik vind het een fijne vereniging met een goede sfeer.”

Jamie Kroukamp is per volgend seizoen de nieuwe trainer van HBS heren 1. Hij was vorig jaar nog assistent-trainer van Thomas Immink. Immink besloot na vijf succesvolle jaren, in het seizoen 2017/18 werd promotie afgedwongen naar de toen nieuw te vormen promotieklasse, afscheid te nemen van de vereniging.

Litjens licht de keuze voor Kroukamp toe. „Zo is het met Thomas ook gegaan. We geven trainerstalent graag een kans en schuiven dat door als het kan.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen