Premium

Piet Halman via jeugd De Graafschap en beloften Cambuur naar Odin’59. Meer concurrentie voorin bij Heemskerkse derdedivisieploeg

Piet Halman via jeugd De Graafschap en beloften Cambuur naar Odin’59. Meer concurrentie voorin bij Heemskerkse derdedivisieploeg
Piet Halman als speler van Jong Cambuur in actie tussen Rasmus Wendt en Peer Koopmeiners (6) tijdens een oefenwedstrijd tegen Jong AZ.
© Foto Orange Pictures/Pieter van der Woude
Heemskerk

Met het aantrekken van de 20-jarige vleugelspits Piet Halman en de slechts twee jaar oudere topschutter Luke Vahle voegt de nieuwe trainer Ted Verdonkschot voor komend seizoen snelheid en doelpunten toe aan de voorwaartse lijn van Odin’59. Daarmee wordt de concurrentie voorin in elk geval heviger en dat is precies wat de Haarlemse oefenmeester voor ogen heeft.

Halman, geboren en getogen in Schagen, komt over van Cambuur Leeuwarden waar hij het afgelopen seizoen uitkwam voor Jong. „Eind maart werd duidelijk dat ik zou moeten vertrekken. Ik heb dit seizoen ook niet heel veel gespeeld; vaak kregen reserves van het eerste de voorkeur. En elk nieuw seizoen schuiven ze jeugd door. Als je de stap omhoog niet maakt, dan is het dus einde verhaal”, vertelt de blonde aanvaller, die meer had verwacht van zijn ontwikkeling. „Ik ben naar Leeuwarden gekomen vanuit de jeugd van De Graafschap, ben er ook gaan wonen, zodat ik vol voor een carrière kon gaan.”

Dat was nadat hij in de zomer van 2019 al een keertje ’zomaar’ had meegetraind bij Odin. „Niet dat ik toen een overstap ambieerde, maar ik ken Jim Hulleman goed. Ik ben met hem meegegaan. Het was wel leuk.”

Concurrentie

Die plezierige ervaring en het contact met Jim Hulleman hielpen mee om in gesprek te gaan met Odin over een mogelijke verbintenis. Het gevoel was goed en dus tekende hij. „Ik wil vooral veel voetballen, dat is er te weinig van gekomen de laatste maanden. En daarna weer een stap omhoog maken.”

Zijn nieuwe trainer ziet het in hem zitten: „Hij is snel, passeert makkelijk en kan op meerdere posities in de aanval spelen.”

Zelf acteert de blonde vleugelflitser het liefst vanaf de rechterflank, waarbij hij graag optimaal gebruik maakt van zijn techniek, zijn flair en zijn doelgerichtheid.

Hij zal komend seizoen een basisplaats moeten bevechten met onder anderen naamgenoot – geen familie – Jason Halman en pingelaar Ahmed al Mahdi. De verwachting is dat ook nieuwkomer Luke Vahle – met 72 treffers in amper drie seizoenen bij HBC uit Heemstede een heuse doelpuntenmachine – snel aan de poort zal kloppen. Zelfs de multifunctionele Niels Jager kan in de aanvalslinie uit de voeten.

Oudgediende Thom de Vries – per seizoen goed voor minimaal 10 treffers, zeker uit strafschoppen – beraadt zich nog op zijn voetbaltoekomst. Captain Ron Scheffer was er onlangs al wel uit en tekent voor een seizoen bij.

Odin’59 rondde afgelopen week ook de overstap van Tom de Groot af. De talentvolle linkervleugelverdediger uit Heerhugowaard is opgeleid bij FC Volendam en speelde daar tot dit seizoen in de onder 19.

Terugkeer

Met de terugkeer van Nick Burger – die twee seizoenen uitkwam voor ONS Sneek – lijken de Heemskerkers de selectie voor het komende seizoen vrijwel rond te hebben. De club moet nog wel op zoek moet naar een reservekeeper; Mike van Vliet, de huidige stand-in voor Joost Meendering, gaat naar DEM zaterdag.

Odin’59 neemt afscheid van Milo Cremers, Jurjen Dikker, Daan Driever, Bas Kansen, Tim Sewalt en Sietse Brandsma.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen