Premium

Mo Darri wil zijn carrière graag afsluiten waar hij ooit is begonnen: ’Bij FC Marlène heb ik als ballenjongen nog de Champions Leaguewedstrijden in Amsterdam meegemaakt’

Mo Darri wil zijn carrière graag afsluiten waar hij ooit is begonnen: ’Bij FC Marlène heb ik als ballenjongen nog de Champions Leaguewedstrijden in Amsterdam meegemaakt’
Mo Darri namens Hovocubo aan de bal tijdens de Champions League in Minsk.
Heerhugowaard

En zo keert een tweede vertrouwd gezicht terug in de Waardergolf. Nadat eerder al Amir Molkarai zijn rentree in Heerhugowaard bekend maakte, zal ook Mo Darri weer in het blauwwit te zien zijn. Net als Molkarai komt ook hij over van landskampioen Hovocubo.

Voor wie Darri nog actief heeft gezien in een Marlène-shirt is het wel even graven in het geheugen, want het is al weer twaalf jaar geleden dat de nu 30-jarige Alkmaarder voor het laatst voor de club uitkwam. ,,Maar het mooie is juist dat veel mensen die er toen waren er nog steeds zijn.”

De terugkeer van Molkarai speelde een belangrijke rol, vertelt nieuwe voorzitter Ruud Nolten. Nolten wist dat Darri het niet helemaal meer naar zijn zin had in Hoorn. ,,Op zijn aanwijzingen heb ik Mo gebeld. We zochten nog een goede linkspoot en het is bovendien helemaal mooi dat hij een verleden hier heeft.”

Eigen jeugd

Want dat is een weg die de Heerhugowaardse club verder wil inslaan, verduidelijkt ook scheidend voorzitter Ad Molenaar. ,,We willen graag zo veel mogelijk spelers uit Heerhugowaard en omstreken in de selectie hebben. En naast jongens die nu doorkomen uit de eigen jeugd, kijken we ook naar spelers die bij ons een verleden hebben en nu ergens anders zaalvoetballen.”

Molenaar ziet daarbij een bijkomend voordeel. ,,Hij kent de omgeving en dus ook veel jeugd. Dus als er ergens op een pleintje in Alkmaar een talentvolle zaalvoetballer rondloopt, kan hij ons daar ook in helpen.”

Darri verliet Marlène toen hij feitelijk nog een jeugdspeler was. Met Hovocubo en ’t Knooppunt pakte de belangrijkste prijzen en groeide hij uit tot international. Dat laatste is hij inmiddels niet meer. Al is het boek niet per se gesloten. ,,Het plezier was alleen een beetje weggeraakt. Daarnaast heb ik op dit moment een gezin en een drukke baan. Dus als er naast Marlène ook nog de extra trainingen van Oranje bij zouden komen, wordt dat wel erg veel. Dat het EK in eigen land is, is natuurlijk wel extra aantrekkelijk, maar dan zou er speciaal iets geregeld moeten worden. En als ik er op terugkijk moet ik zeggen dat ik een heel mooie tijd heb gehad. Het EK in België was geweldig en ik ben er trots op dat ik dat heb kunnen meemaken.”

Voor nu zijn de pijlen gericht op FC Marlène. Het boek Hovocubo is gesloten, stelt hij. ,,Soms lopen dingen anders dan je had gehoopt, maar dan moet je wel weer verder. Bij Marlène heb ik als ballenjongen nog de Champions Leaguewedstrijden in Amsterdam meegemaakt. Dat was fantastisch en het is mooi om te terug te komen. En ik wil ook echt iets laten zien. Ik ben fit, ik weet wat ik kan, ik ken de selectie goed en het spelletje is ook geen verrassing, want Hovocubo speelt ongeveer hetzelfde. Ik heb er in ieder geval veel zin in.”

In principe hebben club en speler een periode van drie jaar met elkaar afgesproken. ,,Maar dat is in eerste plaats de intentie”, legt Molenaar uit. ,,In het zaalvoetbal heb je nu eenmaal geen contracten zoals in profvoetbal, dus je weet nooit helemaal zeker hoe het gaat lopen natuurlijk.”

,,Misschien worden het er wel zes”, voegt Darri er met een glimlach aan toe. ,,Ik wil in ieder geval mijn carrière graag afsluiten waar ik ben begonnen. In het komende seizoen is het belangrijkste dat we plezier gaan maken met elkaar, de jonge jongens meenemen naar een hoger niveau en de sporthal weer wat voller krijgen. En daarbij moet het halen van de play-offs het doel zijn.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen