AFC’34 raakt aanvallers kwijt aan zaterdagploeg Ajax, Arjen van Langen gaat technische staf ondersteunen

AFC’34 raakt aanvallers kwijt aan zaterdagploeg Ajax, Arjen van Langen gaat technische staf ondersteunen
Stefan Smal geeft een voorzet namens AFC’34.
© Archieffoto Walter Olieman
Alkmaar

AFC’34 krijgt komend seizoen een andere clubtopscorer. Stefan Smal en Sercan Yilmaz, de aanvallers die in de afgebroken competitie de meeste treffers bij de Alkmaarse eersteklasser voor hun rekening namen, kiezen voor een overstap naar Ajax-zaterdag.

De 21-jarige Yilmaz had eerder laten weten te vertrekken naar DEM, de derde divisieploeg uit Beverwijk. De Alkmaarder, die in seizoen 2019/2020 goed was voor 14 doelpunten bij AFC’34, geeft er vanwege veranderende werkomstandigheden echter de voorkeur aan om te gaan voetballen op zaterdag. Het feit dat Smal door Ajax werd gevraagd deed Yilmaz besluiten om ook de switch naar de amateurs van Ajax te maken. De 23-jarige Smal - die dit seizoen dertien keer scoorde - wordt bij de Amsterdamse club gezien als vervanger van spits Koen Blommestijn die door FC Volendam is aangetrokken.

Yassin El Yaakoubi (ZOB), Martijn Riemersma (Purmersteijn) en Brent Braaksma (Schagen United) gaan ook bij AFC’34 weg. Daar tegenover staat de komst van Younes Daari (Zwaluwen’30), Joshua Martens (Kolping), Mick Leijdeckers (Reiger Boys) en Guillaume Rijssel (Kennemers).

De 26-jarige Ali Deveci, die AFC’34 in 2018 verruilde voor WMC en een jaar later stopte, keert terug aan de Robonsbosweg. Hetzelfde geldt voor oud-aanvaller Arjen van Langen. De 39-jarige Alkmaarder wordt opgenomen in de technische staf van AFC’34 en zal de trainers Job Dragtsma en Jim Sligting komend seizoen regelmatig assisteren.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen