Spelers van AZ na zeven weken weer op het veld - met bal, maar op afstand van elkaar

Ron Vlaar en Jonas Svensson tikken een balletje over. Op de achtergrond Ramon Leeuwin en assistent-trainer Marino Pusic.
© Ed van de Pol
Wijdewormer

Zeven weken nadat de trainingscomplexen op slot gingen mochten de spelers van AZ maandag weer het veld op. Op het trainingscomplex in Wijdewormer gingen ze in kleine groepen aan de gang.

Sinds zondag 15 maart mocht er vanwege de verspreiding van het coronavirus niet meer in groepsverband worden getraind. Sportaccommodaties werden gesloten, spelers moesten thuis trainen. Het leverde op social media allerhande filmpjes op van voetballers en andere sporters die in de woonkamer, in de tuin, op het balkon of in een park voor zichzelf aan het trainen waren.

Aanvankelijk zou het twee, drie weken duren. Het werden er zeven. Of eigenlijk nog meer, want de spelers mogen nu dan wel weer het veld op, maar van normaal trainen is nog geen sprake. Zo doen ze alleen trainingsvormen waarbij ze op flinke afstand van elkaar blijven.

Vooralsnog heeft de technische staf van AZ een planning voor drie weken gemaakt. Afhankelijk van de ontwikkelingen in het land wordt daarna een nieuwe planning gemaakt. Uitzicht op wedstrijden is er voorlopig niet. Tot 1 september mag er van het kabinet geen betaald voetbal worden gespeeld.

Of de hele selectie compleet was bij de maandagtraining, is niet bekend. Pers en publiek waren niet welkom op het trainingscomplex.

Bij FC Volendam duurt de coronapauze nog ietsje langer. De selectie van de eerstedivisieclub begint volgende week maandag weer met trainingen in het stadion.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen