In 60 seconden: Spelletjes

Corona - ik wilde dit woord eigenlijk niet gebruiken, maar daar ga ik alweer - drijft ons terug naar de jaren zeventig. Naar de jaren zeventig, dus nooit zeggen: de jaren zeventig van de vorige eeuw! Dat kun je pas doen als het 2070 is geworden. Dat u het maar weet en zich niet schuldig maakt aan die irritante overnauwkeurigheid.

Natuurlijk gaat de vergelijking met de jaren zeventig niet geheel op: we hebben nu internet, Netflix, Whatsapp. Voor de rest doet toch heel veel denken aan alles wat we zo’n 45 jaar geleden deden.

Ik heb begrepen dat de legpuzzels van drieduizend stukjes niet zijn aan te slepen. Verder is er, ook al vanwege dat televisieprogramma, een enorme Lego-boom (fonetisch: boem) ontstaan. Mensen bouwen thuis ruimteschepen en het Amerikaanse Vrijheidsbeeld met die Deense steentjes. Of Eiffeltorens, naar ik aanneem niet op werkelijke grootte.

Als ik spelletjesfabrikant was zou ik nú doorpakken. Voordat het vaccin is gevonden waar iedereen toch op zit te wachten. Dus kom maar op met de nieuwe dozen halma. Of met het vlooienspel. Daar was ik trouwens vroeger best goed in, voor die legpuzzels had ik geen geduld.

Verder zou het me aangenaam zijn als ministeck een wedergeboorte zou beleven. Heel af en toe zie je in een kringloopwinkel nog een geministeckt ’kunstwerk’ van de man met pijp en zuidwester. De ultieme ministeckafbeelding.

Borduren en breien schijnen trouwens ook weer helemaal in te zijn. Straks hangt in elke huiskamer weer een merklap met ’home sweet home’.

ghi_60_zekonden.pdf

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen