Premium

Hoofddorpse slangenvrouw vouwt zich dubbel in de coronabubbel

Hoofddorpse slangenvrouw vouwt zich dubbel in de coronabubbel
Contortioniste Li Lin Kassing beeldt slapen uit in de coronabubbel
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Halfweg

Haar hoofd buigt naar achteren, haar nek en rug volgen en dan ligt ze dubbel in de grote plastic bubbel. Wat voor veel mensen ondenkbaar is, lijkt voor contortioniste Li Ling Kassing (22) een eitje.

De Hoofddorpse slangenvrouw is verbonden aan Corpus Acrobatics, een gezelschap van artistieke acrobaten. In de broedplaats Bogota in Halfweg werkt ze samen met artistiek leider Vincent Michels aan de coronabubbel voorstelling. Het gezelschap dat zijn inkomsten zag kelderen nadat alle optredens werden afgelast, bedacht een performance waarbij de anderhalve meter gewaarborgd kon worden. ,,De plastic bal dient als metafoor voor de periode waar we nu in verkeren,” legt Michels uit.

Kassing kruipt na een indrukwekkende warming up van een half uur in de plastic bal. Om vervolgens de meest ingenieuze poses te creëren. ,,Alle posities hebben te maken met de bubbel waarin we de afgelopen tijd leven en hebben geleefd. We slapen, we lezen, we vervelen ons, we gaan touwtjespringen om fit te blijven.” In de plastic bal neemt de contortioniste dan ook allerlei props mee om deze in haar uitbeeldingen te verwerken. Zo ligt ze bijvoorbeeld ondersteboven een tijdschrift te lezen.

Rapper

De artistiek leider hoopt de voorstelling half mei in Schouwburg de Meerse in Hoofddorp op te voeren. ,,We werken aan een live-stream verbinding zodat toeschouwers de performance online kunnen volgen.” Ook denkt hij aan een jonge rapper die de opvoering aan elkaar lijmt. ,,Muziek maakt altijd onderdeel uit van de optredens. Door een rapper te gebruiken wordt het toegankelijker voor jongere kinderen.”

En dat is de bedoeling achter de coronabubbel om na de schouwburg de scholen te interesseren voor een optreden. ,,We zien deze voorstelling die ongeveer twintig minuten gaat duren, niet alleen als een mooie performance die de coronatijd symboliseert, maar ook als een praatstuk voor docenten. Hoe hebben kinderen deze bijzondere tijd ervaren? Hebben ze zich verveeld? Maken ze zich zorgen?”

Met de anderhalve meter maatschappij is het nog wel de vraag hoe ze dat vorm gaan geven. De plastic bal mag dan coronaproof zijn, publiek moet toch afstand houden van elkaar. Maar Michels wil zich niet beperken. Hij ziet overal veilige mogelijkheden. In de aanloop naar de schouwburg willen de acrobaten op lege bijzonder herkenbare plekken in de Haarlemmermeer, Haarlem en omstreken de bubbel met Kassing in allerlei vormen fotograferen. ,,Als promotie voor de voorstelling.”

Michels denkt dat het gemeenten of bedrijven misschien ook aan het denken zet. ,,Alle festivals zijn deze zomer afgelast. Voor bijzondere momenten met een geselecteerd gezelschap kan deze bubbel uitkomst bieden. Met de bubbel kunnen we overal terecht. Ze kan zelfs drijven op het water.”

Kassing knikt. Zij ziet zich al op het Spaarne haar kunsten uitvoeren. De contortioniste heeft er haar werk van gemaakt om acrobatische toeren te verrichten in allerlei situaties. Sinds haar elfde is ze al verbonden aan het gezelschap. ,,Het is topsport. Je moet er hard voor werken en veel voor over hebben, maar het is een kick als je ergens lang op heb getraind en het lukt.” Deze zomer zou ze ook in de Efteling optreden. Dat gaat niet door. ,, Het zou leuk zijn als de coronabubbel aanslaat.”

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen