Ajax traint weer op eigen complex [video]

AMSTERDAM

Ajax heeft de training weer hervat op het eigen complex De Toekomst. Dat gebeurde in groepjes van drie, met maximaal zes spelers op het veld.

Daley Blind, Perr Schuurs, Joël Veltman, Donny van de Beek, Dusan Tadic en Razvan Marin oefenden woensdagochtend in twee groepjes van drie. In het middaguur verdeelden Carel Eiting, Lisandro Martínez, Jurriën Timber Quincy Promes, Lassina Traoré en Danilo zich over twee groepjes.

De overige spelers van Ajax worden donderdag op het trainingsveld verwacht. Ajax houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM. Zo moeten spelers en trainers 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Trainer Erik ten Hag vertelde al eerder dat hij zijn spelers tijdens drie trainingsblokken wil voorbereiden op het nieuwe seizoen, dat niet voor 1 september zal beginnen vanwege de uitbraak van het coronavirus.

"Het is heel vreemd, maar als je zo lang uit de running bent, is het prettig om te mogen starten", reageert trainer Erik ten Hag bij Ajax TV.

"We leven allemaal in onzekerheden", aldus Ten Hag.

"We weten niet zeker of we dan wél kunnen voetballen, maar we zijn gefocust op de richtlijn. Het belangrijkste is dat de spelers de bal voelen en plezier hebben. Je ziet dat ze er blij mee zijn. Iedereen heeft de schema's thuis goed uitgevoerd en is op een bepaald niveau gebleven. Maar dat is totaal anders dan een goede voetbalconditie. Dit is weer een beginnetje. We mogen weer het veld op, daar zijn we blij mee."

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen