Hilversumse markt voert zaterdag éénrichtingsverkeer in

Hilversumse markt voert zaterdag éénrichtingsverkeer in
Eerder al werden wachtvakken op de grond geplakt.
© STUDIO KASTERMANS/BEN DEN OUDEN
Hilversum

Op de Hilversumse markt wordt zaterdag éénrichtingsverkeer ingevoerd. Marktbeheer wil kijken of het op die manier de drukte een beetje in banen kan leiden.

De afgelopen weken ging de Hilversumse markt ’gewoon’ door. „We zijn samen met volgens mij de markt van Emmen de enige in Nederland waar ook non-food nog gewoon op de markt staat”, vertelt een van de marktmeesters. Dat komt omdat het marktplein in het centrum van de mediastad groot genoeg is om de opstelling aan te passen. Waar de markt normaal gesproken drie paden heeft, zijn dat er nu nog maar twee. Ook werden er wachtvakken op de grond gemaakt.

Komend weekend wordt er een stap verder gegaan. Dan wordt de markt éénrichtingsverkeer. Bezoekers kunnen vanaf de oversteek bij de Groest een rondje lopen langs alle kramen, maar moeten dat wel doen via een bepaalde route. Op die manier moet ervoor gezorgd worden dat de anderhalvemetermaatregel ondanks de drukte kan worden nageleefd. „Mensen kunnen dus wel gewoon langs alle kramen”, benadrukt de marktmeester.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen