Verrassing in Velsen-Zuid: Telstar heeft volgend seizoen voor het eerst in elf jaar een eigen beloftenteam

Verrassing in Velsen-Zuid: Telstar heeft volgend seizoen voor het eerst in elf jaar een eigen beloftenteam
Velsen-Zuid

Telstar voegt per volgend seizoen een team aan zijn organisatie toe. Onder leiding van Joeri Volkers doet Jong Telstar mee aan de -21 competitie van de KNVB.

Dat Telstar volgend seizoen een beloftenelftal op de been kan brengen, mag gerust een verrassing worden genoemd. De wens voor een tweede team bestond al langer, maar vorig jaar bleek er op het laatste moment te weinig budget te zijn voor een beloftenteam. Dat het dit jaar wel komt, is te danken aan een investering van het Witte Welpen Fonds. Dit fonds bestaat uit een groep zakenmensen die investeren in voetballers voor Telstar.

Trainer en technisch directeur Andries Jonker is blij met de komst van een tweede team. ,,Het tot stand brengen van een beloftenteam was één van de opdrachten die ik als technisch directeur van Telstar heb meegekregen. Het afgelopen seizoen hebben wij daartoe een werkgroep opgericht met daarin Sjaak Lettinga, Dorus de Vries, Mahjoub Mathloufi en Frans de Kat. Zij hebben het een en ander uitstekend voorbereid.”

Joeri Volkers wordt de trainer van het nieuwe team. Hij was eerder werkzaam bij onder meer zaterdag derdeklasser AH ’78 uit Huizen.

Telstar heeft zich inmiddels formeel ingeschreven bij de KNVB voor de nieuw op te richten onder 21 competitie. Later zal bekend worden in welke divisie de Witte Leeuwen worden ingedeeld. De zaterdag zal als vaste speeldag gehanteerd worden.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen