Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland vindt ’Woningsdag’ geslaagd: ’Wel drukte in het Twiske en op het water’

Afzetting van parken in Zaandam op Koningsdag.

Afzetting van parken in Zaandam op Koningsdag.© Foto José Pietens

Frederique Teillers
Landsmeer/Oostzaan

’Het was wel wat drukker in het Twiske en op het water, maar niet zo erg dat we het niet onder controle hadden’, aldus een woordvoerder van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

De recreatiegebieden in de regio waren opnieuw druk bezocht, met name de ingangen van het Twiske. „Het was heel mooi weer, dus zagen we bij de ingangen van het Twiske en op het water veel drukte. Maar de parkeermogelijkheden zijn nog steeds afgesloten en er was genoeg handhaving aanwezig”, aldus de woordvoerder.

Of er meer boetes zijn uitgeschreven dan afgelopen weekend, kon de woordvoerder niet bevestigen. „Maar het lijkt erop dat Woningsdag geslaagd is, men hield zich goed aan de maatregelen.”

Politie Landsmeer maakte op hun Facebookpagina bekend dat de politieboot, motorrijders en een drone van de landelijke politie-eenheid zijn gebruikt om toezicht te houden op het naleven van de coronamaatregelen op het water. Er zijn een aantal bekeuringen gegeven voor het overschrijden van de snelheid.

Parkeerterreinen

Zondag was de toestroom van mensen op het water een toenemende zorg voor de handhavers. Ook was er afgelopen weekend oplopende drukte in de winkelcentra in de regio. „Dat was maandag nog steeds zo, maar de drukte is ten opzichte van het weekend niet toegenomen”, aldus de woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Op 15 april werd bekend dat gemeentes Oostzaan en Landsmeer de parkeerterreinen Zuiderlaaik, Polderweg, Lange Jap en Twiskeweg in recreatiegebied het Twiske gesloten houden tot en met vanavond.

In eerste instantie werden deze en de slagbomen gesloten vanwege aanhoudende drukte en het gedrag van bezoekers in het Twiske. „De verlenging had vooral te maken met het vooruitzicht op het mooie weer.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.