Bakker Koning in De Goorn maakt 18.000 tompoucen voor Koningsdag, waarvan er twee anderhalve meter lang zijn

Winnares van de Facebookactie van Bakker Koning: Els Veldhuisen.© Foto aangeleverd

Martijn Mak
De Goorn

Ter ere van Koningsdag heeft bakkerij Koning in De Goorn een anderhalve meter lange tompouce gemaakt.

„Omdat we niet meer op de markt konden staan, moesten we iets bedenken om toch nog ons gebak te verkopen. We kwamen op het idee om onze oranjetompoucen te gaan bezorgen in Koggenland, Opmeer en Schermerhorn (gemeente Alkmaar). En dat is een groot succes geworden”, vertelt bedrijfsleider Remco Ruijter.

De afgelopen dagen en weken bleven de bestellingen maar binnenkomen bij Bakker Koning. Op maar liefst 1.330 adressen moeten ongeveer 18.000 tompoucen gebracht worden. Een gedeelte daarvan wordt geleverd bij twaalf vestigingen van supermarktketen Spar.

Een tompouce van anderhalve meter.© Foto aangeleverd

Drie plakken aaneen

Een tompouce van anderhalve meter, hoe maak je dat? „De normale tompouce komt ook van een langere plak. Die wordt daarna in tien strookjes gesneden. Voor de anderhalvemeter-tompouces hebben we drie van die plakken aan elkaar gemaakt. Om hem te vervoeren moesten we zelfs een aparte houten plaat regelen.”

De twee tompoucen van anderhalve meter waren bedoeld om extra reuring te krijgen bij onze actie, legt Ruijter uit. „We hebben er eentje verloot onder Facebookgebruikers die ons bericht op social media hebben gedeeld. Die ging naar Els Veldhuisen uit Grosthuizen. De ander werd verloot onder de mensen die een bestelling hebben geplaatst. Bij die actie was Caroline Vlaar uit Obdam de winnares.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen