Boetes in Schagen en Warmenhuizen voor bromfietsers zonder rijbewijs

Richard Zut
Schagen

Verschillende bromfietsers die niet in het bezit waren van een rijbewijs zijn zaterdag en zondagnacht door de politie in de gemeente Schagen aangehouden en bekeurd.

Zaterdagmiddag rond vier uur gebeurde dit op de Kanaalweg in Schagen toen een motoragent zag dat een scooterbestuurster snel van plek wisselde met de passagiere. De eerste bestuurster had geen bromfietsrijbewijs.

Ook op de Kanaalweg in Warmenhuizen was het om vijf uur raak. Daar zagen agenten een jonge dame op een scooter rijden. De eigenaar van de scooter was vijftig-plus. De jonge bestuurster bleek geen bromfietsrijbewijs te hebben en ging op de bon.

Later werden voor dezelfde overtredingen nog twee bekeuringen uitgeschreven. Eerst rond kwart voor zes op de Molenaarweg in Warmenhuizen, waar motoragenten een scooter met zeer lage snelheid voorbij zagen komen. De bestuurster bleek niet in het bezit van een bromfietsrijbewijs.

In de nacht van zaterdag op zondag was het om kwart voor een opnieuw raak aan de Loet in Schagen. Hier werd een scooterbestuurder aangehouden waarvan de politie wist dat hij geen rijbewijs had. De man toonde een buitenlands rijbewijs dat in Nederland niet geldig is en ook hij werd bekeurd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.