Premium

Een avondje voetbal en vis met de Telstar-box

Een avondje voetbal en vis met de Telstar-box
Terwijl hij zich het viergangenmenu laat smaken, geniet Kees de Boer van een virtueel avondje Telstar.
© United Photos/Toussaint Kluiters
Velsen

Een ouderwets avondje Telstar zit er momenteel niet in, vanwege alle corona-ellende. Daarom besloot de club zondag naar de supporters toe te komen met een sympathieke actie: de Telstar-box. Een doos met alle ingrediënten voor een heerlijk viergangenmenu, een vertoning van de heroïsche kraker Telstar-Ajax uit december en een inlogcode voor een chatsessie met trainer Andries Jonker en aanvoerder Frank Korpershoek. Deze krant was ook van de partij.

Ik haal de box ’s middags op bij het Telstar-stadion in Velsen-Zuid. Er is een speciale rijrichting gecreëerd: vanaf de hoofdingang worden de bestellers van een box in hun auto door een verkeersregelaar naar het spelershome gedirigeerd.

Vooraf was gevraagd om de kofferbak open te maken, zodat er niet uit de auto gestapt hoeft te worden. Voorzitter Pieter de Waard zet zelf de bestellingen bij een ieder in de kofferbak. „Het staat erin”, zegt hij. „Geniet ervan!”

Op naar huis, om te kijken wat er allemaal inzit. Dat valt niet tegen: een verse garnalencocktail van Hollandse garnalen. Het tussengerecht bestaat uit een goed gevulde Bretonse vissoep. Het hoofdgerecht, de kabeljauwhaas, is om door een ringetje te halen. Zelf een beetje marinade over de vis doen, kwartiertje in de oven en dan is het smullen geblazen met de bijgeleverde groente en puree. De kabeljauw smelt op de tong.

Chatten

Wie zin heeft kan voor de wedstrijd, in de rust en na afloop van de bekerkraker chatten met speler en aanvoerder Frank Korpershoek en trainer Andries Jonker.

Dat gebeurt volop: de ene na de andere vraag wordt op de beide Telstarmannen afgevuurd. Of Frank Korpershoek na dit seizoen nog blijft, wil een supporter weten van de trainer. „Ik heb hem tot half mei de tijd gegeven om erover na te denken”, zegt Jonker. „Maar ik heb er alle vertrouwen in dat Frank volgend jaar ook nog een witte leeuw is.”

Er worden vragen gesteld over de wedstrijd Telstar-Ajax. Korpershoek vertelt dat zijn team met name de eerste 25 minuten beslist niet de mindere was van de landskampioen van het vorig seizoen. „Ik vind dat we er een echte wedstrijd van hebben gemaakt. Er waren periodes dat wij het betere van het spel hadden. Dat we in het positiespel de baas waren. We gingen rusten met een 1-2 achterstand, wat helemaal nog geen kansloze situatie was.”

Persoonlijke vragen zijn er ook. Hoe lang Andries Jonker al niet naar de kapper is geweest, vraagt een supporter tot hilariteit van anderen.

Serieus wordt Jonker als hij terugblikt op het afgelopen seizoen:

„Ik vind dat we gaandeweg een enorme progressie hebben doorgemaakt. Ik denk dat als we nu tegen eredivisieploegen als Emmen en Fortuna zouden moeten spelen, dat we dan mee kunnen komen.”

Vooruit kijkend naar het volgende voetbalseizoen zegt hij dat van de huidige selectie er zo’n achttien spelers zullen blijven. „Ik schat in dat we op zoek moeten gaan naar vijf nieuwe spelers. We gaan de komende maanden in alle rust keuzes maken.”

Dan zit het erop. „Telstar-Ajax was een geweldige avond”, sluit aanvoerder Frank Korpershoek de chatsessie af. „Het was gewoon de mooiste wedstrijd van het seizoen. Een voetbalfeestje.”

Ook dit virtuele avondje Telstar noemt hij geslaagd:. „We hebben op een mooie manier weer contact gemaakt met elkaar”, zegt hij richting de supporters. „Laten we hopen dat we het snel live weer opnieuw kunnen doen bij een wedstrijd. Bedankt voor de steun.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen