Noord-Hollandse hoofdrolspelers in voetbalsoap rond promotie en degradatie moeten zwijgen na neerdalen stofwolken

Robert Mühren op weg naar een van zijn 26 treffers dit seizoen, in de uitwedstrijd tegen Jong AZ.© Archieffoto

Van onze verslaggevers
Leeuwarden

De stofwolken zijn neergedaald, de winnaars en verliezers van het betaald voetbal zijn bekend. De Noord-Hollandse hoofdrolspelers in het toneelspel rond promotie en degradatie van afgelopen vrijdag houden zich stil.

De pijn is groot in Leeuwarden. De plaatselijke trots Cambuur was al zo goed als zeker van promotie naar de eredivisie, had een straatlengte voorsprong op nummer drie Volendam, maar blijft toch in de eerste divisie. Dat betekent dat de topscorer van de eerste divisie, Robert Mühren met 26 goals, zijn kunsten niet op het hoogste niveau kan laten zien. Dat doet uiteraard pijn, maar reageren mag de Volendammer nog niet.

Stil blijft het ook vanuit Doetinchem, waar Middenbeemsterling Toine van Huizen met De Graafschap gedupeerd is door het besluit geen ploegen te laten promoveren. Ook bij De Graafschap is de afspraak gemaakt dat geen enkele speler reageert richting pers.

Zelfs in het kamp van de ’gelukkigen’ blijft het stil. Aaron Meijers uit Andijk kreeg handhaving in de eredivisie met ADO Den Haag, dat zeventiende stond, in de schoot geworpen door het vrijdagse besluit. Maar ook in Den Haag is men zich bewust van de gevoeligheid van het onderwerp; ook daar mag alleen de directie praten en klinken de vreugdekreten van de spelers dus enkel binnenskamers.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.