Premium

Drukte op Texel neemt toe ondanks waarschuwingen om thuis te blijven

Drukte op Texel neemt toe ondanks waarschuwingen om thuis te blijven
Het drukke straatbeeld in een van de winkelstraten in Den Burg op zaterdagmiddag.
© Foto Evalien Weterings
Den Burg

Ondanks diverse oproepen om vanwege de coronaprotocollen van het RIVM thuis te blijven, en nu vooral niet naar Texel af te reizen, lijkt het er sterk op dat juist meer mensen naar het eiland zijn gekomen.

De winkelstraten van Den Burg geven een druk straatbeeld met veel mensen die in lang niet alle gevallen anderhalve meter afstand van elkaar houden. Een en ander leidt op enkele Facebook-fora tot discussies tussen voor- en tegenstanders van de ’intelligente lockdown’.

Het heeft er ook alle schijn van dat er meer toeristen naar Texel zijn gekomen dan op dit moment door gemeente en VVV als wenselijk en verstandig wordt geacht. Vakantieparken mogen gewoon open zijn, de horecafaciliteiten en sanitaire voorzieningen op parken en campings echter niet.

Lees ook: Lege schappen in toeristensupermarkt in De Koog bevestigen grote drukte op Texel

Er is weliswaar geen verbod om naar Texel te reizen, zo vermeldt de website van gemeente Texel expliciet. ,,Maar gelet op de bijzondere omstandigheden en in lijn met het landelijke advies om het reizen te beperken, hebben de Waddenburgemeesters geadviseerd om niet onnodig naar de eilanden te reizen.’’

Er zijn velerlei reden hiervoor, zo gaat de uitleg verder: ,,Op de eilanden houden we ons serieus aan de adviezen die aan bedrijven en inwoners worden gegeven. Wij kunnen nu niet een ontspannen verblijf garanderen. Alle horeca is gesloten, musea en activiteiten zijn stilgelegd. Daarnaast: wanneer er ziektegevallen gemeld worden, worden de medische voorzieningen op de eilanden extra zwaar belast.’’

TESO vaart daarom met een aangepaste dienstregeling, met eenmaal in de twee uur een oversteek, echter ook op de veerboot ziet het ernaar uit dat het deze zaterdag een stuk drukker is dan de afgelopen drie weken het geval was.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen