Premium

’Die tent moet leeg’ bij Telstar. Fan roept op om alle merchandise van voetbalclub te kopen. ’Het loopt echt storm’

’Die tent moet leeg’ bij Telstar. Fan roept op om alle merchandise van voetbalclub te kopen. ’Het loopt echt storm’
Het herhalen van de bekerwedstrijd Telstar tegen Ajax maakt onderdeel uit van het Avondje Telstar.
© Archieffoto
Velsen-Zuid

Trainingspakken, mokken en wedstrijdshirts. Alles moet weg. En alles lijkt ook weg te gaan bij Telstar. Een van de trouwe fans van de club slingerde via twitter de kreet ’die tent moet leeg’ de wereld in en riep iedereen op om de fanshop van de voetbalclub uit Velsen leeg te kopen.

Binnen twee dagen waren al zo’n tweehonderd bestellingen van artikelen binnen gekomen. „Het loopt echt storm. Het gaat de hele dag maar door”, zegt woordvoerder Dennis Bliek, die vanuit huis een deel van de mails over het betalingsproces voorbij ziet komen.

„Er is zojuist weer een trainingspak verkocht!”, lacht Bliek, die wel zo eerlijk is om toe te geven dat de club in is gesprongen op de oproep van de bewuste fan die overigens niet met naam genoemd wil worden. „Hij riep de mensen woensdagochtend op en sindsdien gaat het hard. Dat is mooi om te zien.”

Knipoog

De naam van de nieuwe actie is een knipoog naar de kreet ’Die tent moet vol’. Gelanceerd tijdens het succesvolle seizoen 2018-2019 toen Telstar de play-offs haalde. Het ging er toen om zoveel mogelijk toeschouwers naar het stadion te krijgen om de ploeg te ondersteunen.

Normaal gesproken is er tijdens de jaarlijkse open dag van de club een mogelijkheid om merchandise aan te schaffen, maar nu totaal niet duidelijk is of en wanneer er weer gevoetbald wordt, is deze actie meer dan welkom bij Telstar.

„We hebben wel een idee hoe we de open dag zouden willen houden , maar het is allemaal koffiedik kijken. We weten niet welke kant het op gaat”, zegt Bliek. „Misschien dat we wel iets online gaan doen.”

Naast het succes van het ’leegkopen’ van de fanshop kan Telstar nu ook al tevreden zijn over het avondje Telstar dat zondag wordt gehouden. De aangeboden Telstar-box, samengesteld door lokale cateraars in samenwerking met de Stichting Noordzeevis IJmuiden, is nagenoeg uitverkocht.

Het pakket bestaat uit een viergangendiner met verschillende soorten vis en een cheesecake. „We stoppen bij 250 boxen en dat gaan wel wel halen, want we hebben nu al 225 bestellingen verwerkt”, liet Bliek gistermiddag weten.

El Kaddouri

Een opvallende bestelling is gedaan door oud-jeugdspeler Radi El Kaddouri. De uit Velsen-Noord afkomstige voetballer bestelde vijftig dozen. Hij gaat deze weggeven aan mensen uit vitale beroepen, zoals mensen in de zorg, leraren en politieagenten, maar ook aan mensen die op dit moment een steuntje in de rug wel kunnen gebruiken.

Het avondje Telstar bestaat naast de Telstar-box uit de mogelijkheid om online van gedachten te wisselen met trainer Andries Jonker en aanvoerder Frank Korpershoek. RTV Seaport zend vanaf 19 uur nog een keer integraal de spannende bekerwedstrijd tussen Telstar en Ajax van dit seizoen uit.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen