Coronavirus eist dodelijke slachtoffers in Alkmaar en Heerhugowaard; Noord-Holland Noord nadert de honderd coronadoden

Het coronavirus maakt nieuwe slachtoffers: inwoners van Alkmaar en Heerhugowaard zijn overleden.
© Archieffoto
Alkmaar

Het coronavirus heeft in de regio Alkmaar de afgelopen 24 uur weer twee nieuwe dodelijke slachtoffers geëist. Het gaat om inwoners van de gemeenten Alkmaar en Heerhugowaard.

Zo blijkt uit actuele cijfers van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Ook iemand uit Hollands Kroon bezweek aan het virus. Noord-Holland Noord nadert daardoor de honderd coronadoden: de teller staat nu op 99.

Sterfgevallen

De regio Alkmaar komt hierdoor op 49 sterfgevallen, waarvan 21 in de gemeente Alkmaar. Heerhugowaard komt op acht. Hetzelfde aantal inwoners is in Castricum overleden aan corona. In Heiloo gaat het om zeven personen, in Bergen om drie, in Langedijk om twee.

In West-Friesland is tot dusverre van veertig coronapatiënten afscheid genomen, in de Noordkop van tien. Als enige gemeente in Noord-Holland Noord heeft Den Helder nog geen overledenen door het virus.

Positief getest

In totaal zijn momenteel 530 inwoners van de regio Alkmaar positief op corona getest. In heel Noord-Holland Noord gaat het inmiddels om bijna duizend personen: 980.

Het saldo van aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt of heeft gelegen (kan ook elders zijn) is vrijwel stabiel gebleven: 130 in de regio Alkmaar, 279 voor heel Noord-Holland Noord.

Ziekenhuis

In het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) is het aantal opgenomen coronapatiënten gedaald van 34 naar 27. Dertien daarvan liggen op de intensive care, veertien op verpleegafdelingen. Het aantal coronaverdachten dat wacht op testuitslagen is drie.

Het Alkmaarse ziekenhuis kreeg woensdag bezoek van burgemeester Piet Bruinooge, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Hij kwam een kijkje nemen en stak personeel een hart onder de riem.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen