Bemanning onderzeeboot Dolfijn na corona-besmetting weer uit isolatie

Zr.Ms. Dolfijn in Schotse wateren.

Zr.Ms. Dolfijn in Schotse wateren.© Foto Defensie

Arie Booy
Den Helder

De bemanning van de door het coronavirus getroffen onderzeeboot Zr.Ms. Dolfijn is uit isolatie. Eind maart werd bij acht bemanningsleden aan boord het coronavirus vastgesteld.

De boot keerde snel terug uit Schotse wateren en 42 bemanningsleden gingen in isolatie op een defensielocatie in Den Helder. De andere 15 gingen in thuisisolatie. De militairen maken het allemaal goed. Alle bemanningsleden zijn sinds afgelopen vrijdag weer thuis.

De uitbraak van het virus deed zich voor tijdens de Submarine Command Course die aan boord van de Dolfijn gehouden werd. De Koninklijke Marine verzorgt de internationale opleiding voor commandanten van onderzeeboten.

Marine-woordvoerder Paul Middelberg: ,,Het was schrikken toen het coronavirus officieel werd vastgesteld. Een aantal bemanningsleden had lichte klachten vertoond, waarop Defensie besloot een arts in te vliegen om de tests uit te voeren. De opleiding werd stilgelegd. Op 3 april keerde de onderzeeboot terug in Den Helder, waar de bemanning meteen in isolatie ging.”

De boot is inmiddels gereinigd en ontsmet en is vanaf heden weer inzetbaar.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.