Burgemeester Bruinooge van Alkmaar hoopt dat het kabinet dinsdag iets voor de jongeren gaat doen

Alkmaar

Burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar praat ons dagelijks als voorzitter van de Veiligheidsregio vanuit zijn voortuin bij over de coronabestrijding. Een gesprek over de heg heen.

Alles staat in het teken van morgen, als het kabinet maatregelen verlengt of intrekt.

Bruinooge heeft uitgebreid overlegd met zijn mensen van de Veiligheidsregio en de GGD voordat hij vertrekt naar de avondvergadering in Utrecht. Daar ontmoeten de 25 voorzitters van de Veiligheidsregio’s een delegatie van het kabinet. De burgemeesters worden geacht hun mening te geven als advies aan de minister-president.

Bruinooge reist af met de hoop dat er iets voor de jongeren gedaan kan worden. ,,Maar weet wel dat we nog altijd 180 procent van onze normale IC-capaciteit gebruiken. Er moet niet een tweede of misschien wel een derde corona-golf ontstaan zodat we over een paar maanden opnieuw een lock down moeten instellen.”

Regionaal

Een van de zaken die ter discussie staan is of de coronabestrijding een regionale aangelegenheid blijft - dus per Veiligheidsregio - of dat er een landelijk sturing komt. ,,Kijk bijvoorbeeld naar de campings. Bij ons zijn ze dicht, maar niet in alle regio’s is dat zo. We moeten hoe dan ook de zaak met andere kustregio’s afstemmen.”

,,Versoepelingen voor de jeugd brengt misschien ook wel met zich mee dat je iets moet met de sportvoorzieningen”, denkt Bruinooge. Hij wacht eerst maar eens af waar het kabinet mee komt.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen