Premium

Keeper Arno Copier gaat nog niet met pensioen. De 41-jarige doelman stapt over van Weesp naar DWS. ’Ik ben nog steeds fit en heel gedreven’

Keeper Arno Copier gaat nog niet met pensioen. De 41-jarige doelman stapt over van Weesp naar DWS. ’Ik ben nog steeds fit en heel gedreven’
17-03-2019: Voetbal: SDZ v Weesp: Amsterdam L-R
© Foto Orange Pictures/Martin Cloose
Weesp

Voetballers van 41 jaar oud zijn vrijwel altijd met pensioen of zitten er heel dicht tegenaan. Op die leeftijd nog een carrièrewending plannen, dat hoor je toch maar zelden. De doelman van FC Weesp, Arno Copier, heeft recent besloten toch nog een keer de stap te zetten naar een nieuw avontuur. Na een verblijf van veertien jaar op het sportpark aan de Papelaan keert hij terug naar het Amsterdamse DWS.

„Ach, opmerkelijk, ik weet het niet”, aldus de lange en ijzersterke doelverdediger, eigenaar van zijn eigen schilders- en afwerkingsbedrijf. „Nee, het is niet zo dat mensen in mijn directe omgeving tegen me zeiden: Arno, het is nu toch wel een keertje mooi geweest. Degenen die me kennen weten hoe ik in elkaar zit. Ik ben nog steeds fit en heel gedreven en hou gewoon nog heel veel van het spelletje. Iedereen had wel begrip voor deze beslissing. Bij Weesp vonden ze het heel jammer, maar ze begrepen het wel.”

Onrustig

Het zo abrupt vanwege het coronavirus beëindigde seizoen van Weesp was onrustig en veel te wisselvallig. Het heeft geen rol gespeeld in het besluit van Copier om te vertrekken. „Al moet ik eerlijk zeggen dat ik af en toe wel wat geïrriteerd en soms zelfs wat gefrustreerd was, maar dat ik nu naar DWS ga, heeft bijvoorbeeld niets te maken met de commotie rond trainer Maykel Tak. Ja, die gooide de knuppel halverwege het seizoen in het hoenderhok, stelde zijn positie ter discussie, omdat hij vond dat hij te weinig respons kreeg van het elftal.”

Copier begreep zijn coach maar al te goed. „Waar hij problemen mee had, daar voelde ik dat ook. Kijk, ik heb een bloedhekel aan verliezen. Maar als ik aan het eind van de wedstrijd weet dat iedereen er alles aan heeft gedaan, dan kan ik dat nog wel accepteren. En dat had ik lang niet altijd. Als een speler een fout maakt, prima, en ook een tweede keer, ik besef dat de spelersgroep heel jong is. Maar dan moet je wel voorkomen dat het een derde of vierde keer weer misgaat. De verschillen tussen de wedstrijden waren gewoon te groot. Uit winnen van de nummer drie HBC en dan de wedstrijd erop thuis verliezen van de nummer laatst DIOS. Andere spelers vonden me te negatief, maar zoals ik al zei: ik kan slecht tegen mijn verlies.”

Regelmatig werd Copier benaderd door andere clubs die op zoek waren naar een robuuste en ervaren doelman. „DWS deed dat vaak en ik heb na mijn vertrek al die jaren geleden altijd contact gehouden met mensen van de club. Hield steeds de boot af, omdat ik het gewoon goed had bij Weesp. Dit jaar keepte ik in een toernooitje bij DWS en vroeg de trainer, Patrick van Leeuwen me: mag ik je na het seizoen bellen? En ik zei eigenlijk onmiddellijk ja, misschien wel tot mijn eigen verbazing.”

Prachtige tijd

Afscheid nemen bij Weesp, het is er door de coronacrisis nog niet van gekomen, maar ze zullen hem niet met stille trom laten gaan, dat staat vast. „Ik heb een prachtige tijd gehad. Mooiste moment? In het eerste jaar werden we kampioen en promoveerden we van de vierde naar de derde klasse. En de promotie naar de tweede klasse in 2010 na een reeks penalty’s tegen Wasmeer staat me ook nog helder voor de geest.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen