Premium

Mike Snoei ging van Telstar naar De Graafschap om te promoveren, dat leek te lukken maar corona maakt het onzeker: ’We zijn bezig met een eredivisiescenario’

Mike Snoei ging van Telstar naar De Graafschap om te promoveren, dat leek te lukken maar corona maakt het onzeker: ’We zijn bezig met een eredivisiescenario’
Mike Snoei houdt zijn oude club Telstar nog goed in de gaten: ’Mensen zijn recht voor zijn raap daar, dat past goed bij mij.’
© Foto Orange Pictures / Toon Dompeling
Doetinchem

Oud-Telstar-coach Mike Snoei (56) lag met De Graafschap op promotiekoers. Hij houdt hoop. ,,Het zou eerlijk zijn als wij volgend seizoen eredivisie spelen.”

Hoe beleef jij deze tijd van thuiszitten zonder voetbal?

,,Naar omstandigheden gaat het goed. Iedereen in mijn omgeving is gezond. Ik ben vorige maand voor de tweede keer opa geworden. Helaas heb ik mijn kleinzoon nog niet in mijn armen kunnen houden, we moeten het doen met raamvisite. Dat is best moeilijk. Verder voel ik mij veilig en beschermd. Ik ben onder de indruk van Jaap van Dissel van het RIVM en IC-arts Diederik Gommers. Ik vind dat zij veel vertrouwen uitstralen en ik voel me daar goed bij.”

Op het moment dat de competitie werd stilgelegd, stond De Graafschap op de tweede plek. Geloofden jullie nog in het kampioenschap?

,,Ja, we hadden echt de jacht op koploper Cambuur Leeuwarden geopend. Na de winterstop haalden we van de 25 van de 27 punten. Het lijkt een eeuwigheid geleden, toch is het nog maar vijf weken geleden dat we de periodetitel wonnen. Je merkte toen aan de spelers en de supporters dat het een bijzonder moment was. Een weekend later wonnen we van Go Ahead Eagles. Er stonden nog lastige wedstrijden op het programma tegen Excelsior, Jong Ajax en uit bij Telstar. Toch had ik er veel vertrouwen in.

Reken je nog op een hervatting van de competitie?

,,Wij hebben de afgelopen week de spelersgroep in koppeltjes van twee langs laten komen. Ze zijn fysiek getest en iedereen blijkt nog volop de focus te hebben op een hervatting van het seizoen. Mijn onderbuikgevoel zegt echter dat het niet meer gaat lukken om de competitie af te maken. Als ik hoor dat premier Rutte zegt dat we de komende tijd in een anderhalve metersamenleving zullen leven, zie ik mijn aanvoerder Ralf Seuntjens niet over een paar weken op de voorstopper van TOP Oss duiken.”

De tweede plaats geeft dit seizoen voor het eerst recht op promotie. Rekenen jullie op eredivisievoetbal volgend seizoen?

,,Ik zou het persoonlijk juist vinden als de huidige ranglijst maatgevend wordt. We hebben 75 procent van alle wedstrijden gehad, dat geeft toch een duidelijk beeld. Wij zijn binnen de club bezig met een eredivisiescenario. Ik heb de afgelopen weken gesprekken gehad met spelers over een eventuele transfer naar De Graafschap komend seizoen. Je merkt dat veel jongens even willen afwachten hoe het verdergaat. Ze willen het liefst eredivisie spelen. Een club als De Graafschap, met een grote en fanatieke aanhang in de Achterhoek, hoort wat mij betreft ook op het hoogste niveau thuis.”

Bij De Graafschap spelen een aantal voetballers met een achtergrond bij Telstar, zoals Toine van Huizen, Mo Hamdaoui, Jasper van Heertum en Ralf Seuntjens. Welke speler van het huidige Telstar zou je wel aan je selectie willen toevoegen komende zomer?

,,Dat is nog niet zo eenvoudig. Ik vind dat Sven van Doorm het afgelopen seizoen wederom een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt. Daar ben ik van onder de indruk. Hetzelfde geldt voor Senne Lynen. Hij speelt nu aan de rechterflank, maar ik vind persoonlijk dat hij het beste tot zijn recht komt als aanvallende middenvelder. Toch zal ik hen niet zo snel ophalen bij Telstar. Telstar heeft een plekje in mijn hart gekregen gedurende de twee jaar dat ik er heb gewerkt. De mensen die daar wonen en werken zijn recht voor zijn raap. Dat vond ik heerlijk, past heel goed bij mij. Ze hebben mij geleerd om creatief te zijn met weinig middelen. Ik wil mijn ’clupje’ dus ook helpen. Een andere speler waarvan ik voor het begin van dit seizoen dacht dacht dat hij mogelijk interessant zou zijn voor De Graafschap is IJmuidenaar Melle Springer. Hij heeft een geweldig linkerbeen en heeft heel erg veel talent. Ik was ervan overtuigd dat hij de volgende stap zou maken. Ik vind het teleurstellend dat dat niet is gebeurd. Ik denk die jongen alles in huis heeft om uiteindelijk de eredivisie te halen.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen