Weg naar Marken opnieuw dicht, nu tot eind april; ook parkeerterreinen in Waterland voor langere tijd afgesloten

De weg naar Marken is opnieuw verboden gebied voor gemotoriseerd verkeer dat geen bestemmingsverkeer is.
© Archieffoto Ella Tilgenkamp
Marken

De verbindingsdijk naar Marken is vanaf vrijdagmiddag 12 uur verboden gebied voor auto’s en motoren die geen bestemmingsverkeer zijn. Ook het parkeerterrein op Marken wordt afgesloten, evenals de parkeerplaats bij de windmolens aan het begin van de dijk en de parkeerterreinen in recreatiegebied Hemmeland in Monnickendam. De afsluitingen duren tot en met 28 april.

Dat heeft de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland besloten op verzoek van de gemeente Waterland. Met de afsluitingen wil de veiligheidsregio proberen te voorkomen dat veel dagjesmensen naar Marken of het Hemmeland komen om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Met Pasen waren de parkeerplaatsen en de weg naar Marken ook al afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Op diverse wegen verkeersregelaars ingezet om motorrijders tegen te houden en terug te sturen. Dat gebeurt nu niet. De hoop is dat borden langs de weg voldoende zijn en handhavers houden in de gaten of mensen zich aan de regels houden. Ondanks de afsluitingen werden afgelopen weekend in de gemeente Waterland 75 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten en motorrijders die geen bestemmingsverkeer waren.

,,We hebben de nieuwe maatregelen genomen omdat we ons realiseren dat we er nog niet zijn’’, zegt burgemeester Sicko Heldoorn van Waterland. ,,Er komen mooi weer en mooie weekenden aan en dan begrijp ik natuurlijk heel goed dat iedereen van het mooie weer wil genieten. Maar doe dat vooral thuis of op plekken waarvan je zeker weet dat het rustig is of op tijdstippen dat er weinig mensen op straat zijn.’’

De gemeente waarschuwt dat er ook de komende tijd boetes zullen worden uitgedeeld aan mensen die zich niet aan de regels houden, bijvoorbeeld ten aanzien van de anderhalve meter afstand.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen