Afsluiting parkeerterreinen Twiske verlengd tot eind april

Twiske afgesloten voor motorisch verkeer.

Twiske afgesloten voor motorisch verkeer.© Foto Wim Egas

Frederique Teillers
Oostzaan/Landsmeer

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en gemeentes Landsmeer en Oostzaan hebben dinsdag bekend gemaakt dat de parkeerterreinen Zuiderlaaik, Polderweg, Lange Jap en Twiskeweg gesloten blijven tot en met 28 april.

De benoemde parkeerterreinen liggen rond het Twiske, en zijn al meer dan twee weken gesloten naar aanleiding van drukte en het gedrag van bezoekers in het natuurgebied. Volgens een bericht van burgemeester Meerhof uit Oostzaan blijft de maatregel gelden vanwege regelmatige drukte bij de ingangen van het Twiske. Hierdoor kan de verplichte anderhalve meter afstand ’niet in acht worden genomen.’

Een woordvoerster van de Veiligheidsregio benadrukt dat vanwege het mooie weer, de Veiligheidsregio drukte wilt voorkomen en ze met dit besluit duidelijkheid wil geven aan bezoekers en ondernemers.

De tekstkarren waarop de maatregel staat aangekondigd, worden binnenkort weggehaald en vervangen door normale verkeersborden. Maandag is de ingang naar het Twiske bij het Luyendijkje in Landsmeer weer geopend, maar de gemeentes geven aan dat deze indien nodig weer gesloten kan worden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.