Premium

Zij houden het Gooi draaiende: de hondenuitlaatservice van Liselore de Rooij. ’Desnoods nemen we ook de kinderen even mee’

Zij houden het Gooi draaiende: de hondenuitlaatservice van Liselore de Rooij. ’Desnoods nemen we ook de kinderen even mee’
Liselore de Rooij: ,,We doen eigenlijk veel meer dan honden uitlaten.’’
© Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Het coronavirus houdt menigeen thuis, maar deze Gooise helden zijn voor ons aan het werk. In deze serie zetten we dagelijks iemand in het zonnetje die het Gooi draaiende houdt. Vandaag Liselore de Rooij (47) uit Laren, eigenaar van Jog That Dog.

„Ik laat honden uit en ik heb een trimsalon. Sinds deze maand bestaat Jog That Dog veertien jaar. Daarvoor was ik purser bij verschillende luchtvaartmaatschappijen, stond ik te feesten op een dak in Dubai. Na een scheiding bleek dat vele vliegen niet te combineren met kinderen. De hond kon niet weg, dat idee maakte de kinderen woedend. Toen heb ik een lijstje gemaakt. Wat vind ik nou leuk?

Toentertijd kon je een briefje ophangen in de Albert Heijn met de vraag of iemand je hond kon uitlaten. Er bestond geen bedrijf dat honden uitlaat. Ik dacht, dan ga ik dat zelf beginnen. Sommigen verklaarden me voor gek.

Ik ben heel blij dat ik in deze crisis aan het werk kan. Ik zou gillend gek worden als ik thuis zou moeten zitten. Veel van mijn klanten zitten nu thuis. Tien procent laat weten dat we nu niet hoeven te komen. Anderen betalen wel, omdat ze anders hun plekje kwijt zijn en weer op de wachtlijst komen, maar laten nu zelf hun hond uit. De grootste groep wil dat we nog steeds langskomen. Dat maakt me heel trots en dankbaar.

Met Jog That Dog doen we eigenlijk veel meer dan honden uitlaten, in deze periode nog wat extra. We vragen altijd hoe het met mensen gaat. Iedereen wil gehoord worden. Even contact met de buitenwereld is belangrijk, denk ook aan ouderen. Zo horen we vanzelf waar mensen tegenaan lopen.

Sommigen worden gek van hun kinderen. Dan nemen we de kinderen even mee naar buiten en ’misbruiken’ we ze door een hondje aan de lijn te laten houden. Twee keer per week doen we boodschappen voor mensen die hun huis niet uit kunnen. De financiën komen we wel uit. Bij ouderen brengen we de boodschappen naar binnen. Soms bellen mensen me voor heel andere dingen. We komen er wel aan, want we hebben toch de sleutel. Je wordt vrienden van iedereen en het maakt je heel begaan.

In deze tijd houden we afstand. Soms heerst er corona in een gezin, dan komen we het huis niet in. We bellen aan, daarna gaat de hond in de tuin en dan gaan we op pad. Ook in coronatijd moeten honden een uur uitgelaten worden. Het gedrag van honden verbetert in een roedel, zij worden er zen van en de mensen geeft het rust.

Ik ben naar een suf bestaan gegaan waarin ik geen reprimande krijg als ik geen haarlak in m’n haar heb, haha. Ik werk in dorpen, rij rond in een bus met drie honden erop. De dorpsgek. Een hond is een emotioneel product. Wij staan altijd voor de klanten klaar en zij in deze tijd voor ons. Dat is mooi en ik ben daar heel dankbaar voor. Ik heb er bijna tranen van in m’n ogen.”

Meer nieuws uit Gooi