Uitslaande brand in schuur Enkhuizen: ’We hoorden drie harde klappen en de boel stond in lichterlaaie’

© DNP.NU

1 / 2
Van onze verslaggevers
Enkhuizen

Bij een schuur van een woning op de hoek van de Meidoornstraat en de Berkenlaan in Enkhuizen is zaterdagavond brand uitgebroken.

,,Ik hoorde drie harde klappen en toen ik buiten kwam was de brandweer al gebeld en stond de boel in lichterlaaie’’, vertelt een buurtbewoner. ,,Of het explosies waren? Ja, misschien wel.’’

De vlammen sloegen metershoog uit het schuurtje en likten aan de dakrand van de naastgelegen hoekwoning. De brandweer heeft een hoogwerker ingezet bij de bestrijding van de brand. Van de schuur was na de brand niets meer over.

Er vielen geen gewonden, de bewoners waren snel uit de woning. Ook andere omwonenden moesten hun huizen verlaten totdat de brandweer de woningen had doorgemeten. Daarna mochten ze weer naar binnen. Ondertussen riep de politie andere belangstellenden op om weer naar huis te gaan, dit ook in verband met de coronamaatregelen.

Een van de bewoners van de getroffen woning verklaarde tegen buren en de politie dat de brand voor hen een complete verrassing was. ,,Er stond niks brandbaars in die schuur. Ja, een barbecue, een zak kolen en een houten tafel.’’ Ook vertelde hij de politie desgevraagd dat de familie met niemand ruzie had. ,,We wonen hier nog niet zo lang.’’

De politie stelt zondag een buurtonderzoek in.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen