Dodental corona stijgt in Zaanstreek-Waterland naar 36; nu 459 inwoners besmet; 205 ziekenhuisopnames

Robert Jan van der Woud
Purmerend

Het aantal dodelijke slachtoffers als gevolg van het coronavirus in de regio Zaanstreek-Waterland is opgelopen tot zeker 36. Dat blijkt uit cijfers die de GGD vrijdag beschikbaar stelde. De regio telde zaterdagmiddag 459 vastgestelde besmettingen en 205 ziekenhuisopnames, maakte het RIVM bekend.

De gemeente Zaanstad heeft tot nu toe 19 coronagerelateerde sterfgevallen geregistreerd. In Purmerend zijn dat er 9. De wat ziektegevallen betreft zwaar getroffen gemeente Wormerland heeft 3 doden te betreuren. Voor de gemeenten Waterland en Landsmeer zijn dat er 2, en in Beemster is tot nu toe één patiënt overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Edam-Volendam en Oostzaan zijn nog niet met overledenen door COVID-19 geconfronteerd.

Wat geregistreerde besmettingen betreft heeft Zaanstreek-Waterland er tussen vrijdag- en zaterdagmiddag 17 nieuwe gevallen bijgekregen. In Zaanstad ging het om 8 nieuwe patiënten. Die gemeente telt nu in totaal 199 inwoners die positief hebben getest, van wie er 88 in het ziekenhuis werden opgenomen. Purmerend komt met 5 nieuwe vastgestelde besmettingen uit op 128 gevallen en inmiddels 55 ziekenhuisopnames.

In Edam-Volendam kwamen er in een etmaal tijd 3 nieuwe vaststellingen van het virus bij, waarmee dat nu bij 40 inwoners het geval is. Van hen moesten er 19 in het ziekenhuis worden opgenomen.

De gemeente Waterland kreeg er de afgelopen 24 uur één nieuwe coronabesmetting bij, totaal zijn dat er nu 21. Die gemeente telt tot nu toe 12 ziekenhuisopnames. In Wormerland, relatief gezien de zwaarst getroffen gemeente in Noord-Holland, kwamen er het afgelopen etmaal geen nieuwe besmettingen bij. Tot nu toe zijn 29 inwoners positief getest en gingen er 16 met coronaklachten naar het ziekenhuis.

Voor Beemster blijven de cijfers onveranderd: 8 vastgestelde coronabesmettingen en 4 ziekenhuisopnames. Ook Landsmeer is wat coronabesmettingen stabiel met 17 positieve uitslagen en 3 opnames in het ziekenhuis. Datzelfde geldt voor Oostzaan: 17 inwoners die als besmet zijn geregistreerd, van wie er tot nu toe 8 in het ziekenhuis moesten worden opgenomen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.