Tas vol sport en cultuur voor duizend gezinnen uit Den Helder, Schagen en Hollands Kroon

Lekker buiten spelen met spullen uit de Meedoen-tas.© Team Sportservice

Delano Weltevreden
Schagen

Duizend gezinnen in de Kop van Noord-Holland die het niet breed hebben, krijgen van Team Sportservice ’een tasje vol sport en cultuur’.

Het gaat om vierhonderd gezinnen in de gemeente Den Helder, driehonderd in Schagen en nog eens driehonderd in Hollands Kroon. Duizend gezinnen voor wie het volgens Team Sportservice helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat er speelgoed, een computer of laptop in huis staat. Een internetaansluiting in huis is ook niet vanzelfsprekend, net als het meedoen aan allerlei beweegactiviteiten via social media.

Analoog

Team Sportservice komt daarom met een ‘analoog’ aanbod. In de vorm van een tasje vol sportieve en culturele spellen en spullen voor gezinnen met kinderen van 4 tot en met 12 jaar: de Meedoen-tas.

Regiomanager Marloes Smit van Team Sportservice:,,Onze bewegingsconsulenten maken elke week online-beweegprogramma’s voor kinderen en voor ouderen. Om alle doelgroepen in deze crisistijd toch in beweging te houden. Het programma voor de kinderen maakt deel uit van het lespakket van scholen. Maar we realiseren ons dat er helaas gezinnen zijn voor wie het niet vanzelfsprekend is dat zij sport- en spelmateriaal in huis hebben. Hoewel alle oefeningen gedaan kunnen worden met huis-, tuin- en keukenspullen, stimuleert buitenspeelgoed kinderen toch vaker om buiten te spelen.”

Combinatie

Het bracht de regiomanager op een idee. ,,Ik dacht: ‘we moeten toch iets kunnen doen voor die doelgroep’. En daarom deze tasjes.” De gratis Meedoen-tas is een combinatie van sport en spel, cultuur en gezonde voeding, dus ook met gezonde en betaalbare recepten erin.

Het doel van de sport- en cultuurtasjes is meerledig, legt de regiomanager uit: ,,Het gaat vooral om plezier beleven en lekker kunnen ontspannen. En natuurlijk je dagelijkse dosis beweging krijgen. Daarnaast wordt buitenspelen leuker als je iets hebt om mee te spelen. Nog mooier is dat, als iedereen na de coronacrisis weer samen kan spelen, deze kinderen ook iets kunnen meebrengen.”

Aanmelden

De Meedoen-tas is in Hollands Kroon mede mogelijk gemaakt door de Hollands Kroonse Uitdaging. In Schagen dankzij Van der Voort Groep BV. In Den Helder is de Meedoen-tas mede mogelijk gemaakt door het Wijkconvenant, stichting Jeugd Onderwijs en Cultuurfonds Den Helder, stichting Jeugdfonds Sport Den Helder en Alles Kids. Van der Wal stelt sporthal De Slenk kosteloos beschikbaar voor het vullen van de tasjes.

Gezinnen die een inkomen hebben op bijstandsniveau, kunnen de Meedoen-tas aanvragen via de websites van Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon en Team Sportservice Den Helder. Inwoners van Schagen en Hollands Kroon kunnen ook bellen naar 0224-214774. Wie in Den Helder woon kan bellen naar 0223 – 684 726.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.