Wim Jonk ’is nog niet klaar’ bij FC Volendam en verlengt zijn contract met een jaar

Wim Jonk in februari tijdens een training van FC Volendam.© Theo Brinkman

Theo Brinkman
Volendam

Wim Jonk heeft zijn contract bij FC Volendam met een jaar verlengd. De trainer had een verbintenis tot 2021 en heeft nu zijn handtekening gezet onder een verblijf tot 2022.

Ook de andere leden van ’Team Jonk’ hebben hun contract verlengd, zoals technisch directeur Jasper van Leeuwen en andere stafleden die een rol spelen in de nieuwe koers die FC Volendam afgelopen zomer insloeg.

’Het Nieuwe Oranje’ ging afgelopen zomer van start met nieuwe bestuursleden, andere directeuren en een nieuwe technische staf. Sportief gezien ging het dit seizoen uitstekend. FC Volendam won de tweede periodetitel en staat op de derde plaats in de eerste divisie.

„We zijn hier met zijn allen bezig met een duidelijke missie”, zegt Wim Jonk. „Ik voel heel sterk dat iedereen binnen de club hard werkt om gezamenlijk naar een hoger niveau te groeien. Voor mij is het logisch dat we hier nog niet mee klaar zijn, dus ik kijk met veel plezier uit naar de volgende stappen. We waren al goed op weg met steeds meer sfeer en beleving in het stadion. Zodra we weer mogen spelen voor publiek kunnen we ook verder met die mooie uitdaging: het stadion vol spelen.”

Technisch directeur Jasper van Leeuwen zegt te hopen dat het stilgelegde seizoen nog wordt afgemaakt. ,,En ook daarna gaan we weer vol motivatie door op de ingeslagen weg. Namens het gehele Team Jonk spreek ik de hoop uit dat ook alle fans en sponsoren de club blijven steunen, want in moeilijke tijden zijn echt alle schouders nodig. Wij vertrouwen op de kracht van de Volendamse gemeenschap, juist op dit soort momenten kan dat het verschil maken.”

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen