Grote brand in voormalige sigarenfabriek in Hilversum, omgeving afgezet vanwege instortingsgevaar [video]

© Mizzle Media

© Mizzle Media

1 / 11
Internetredactie
Hilversum

Bij een uit 1883 daterend gemeentelijk monument en voormalige sigarenfabriek aan de Ampèrestraat in Hilversum is zaterdag in het begin van de avond rond 18.00 uur brand uitgebroken. De brand is overgeslagen en woedt op verschillende plaatsen. Uren later is de brand nog steeds niet geblust en laait steeds op op de bovenste verdieping van het pand.

De brandweer roept op om ramen en deuren gesloten te houden. Het vuur zorgt namelijk voor veel rookontwikkeling. Zwarte wolken zijn in de wijde omgeving te zien.

Door de brand is een gedeelte van het gebouw ingestort. Vanwege instortingsgevaar heeft de brandweer de omgeving afezet en worden omstanders gewaarschuwd om op afstand te blijven.

Omdat de brand dreigde over te slaan naar een aangrenzende woning zijn de bewoners van deze woning geëvacueerd. De bewoners zijn ongedeerd en de brand in het aangrensende pand is inmiddels onder controle. Uit voorzorg zijn ook bewoners van woningen tegenover de brandende fabriek geëvacueerd.

In de fabriek werden vandaag sloopwerkzaamheden verricht. Het is nog onbekend of de brand door de sloopwerkzaamheden is ontstaan. Het pand waar de brand is uitgebroken staat pal naast woningen die in aanbouw zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto’s: Michel Boelhouwer

© Michel Boelhouwer

© Michel Boelhouwer

Video: Michel Boelhouwer

De roemruchte geschiedenis van een door brand verwoest pand: de Hilversumse sigarenfabriek

Van sigarenfabriek naar zorgwoningen; Sjan van Ettekoven ontwikkelaar van Ampèrestraat 10 in Hilversum

Video: Daphne Zwaaneveld

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen