Koop een kleurexplosie en help daarmee Brandwondencentrum Beverwijk

Koop een kleurexplosie en help daarmee Brandwondencentrum Beverwijk
Van der Meulen tussen een selectie van de in totaal tachtig schilderijtjes.
© Foto Chris Hoefsmit
Velsen-Noord

Op 16 april is het precies tachtig jaar geleden dat fotograaf en kunstschilder René van der Meulen werd geboren. Hij beloofde voor die verjaardag tachtig werken te schilderen en te verkopen voor een goed doel. Hij heeft woord gehouden.

Nieuw is zijn idee niet, het is een ’reprise’ van zijn 77ste verjaardag. Terwijl de schilder zich een slag in de rondte schilderde, was het aan vriend Michael Beers de werken te verkopen. ,,Drie jaar geleden verkocht René 77 werken voor 77 euro. Nu wordt hij 80 en dat was voor hem een heel goede reden om nog één keer goed uit te pakken. We noemen het ’Kunstproject ’80’. De kunstenaar heeft het Brandwondencentrum uitgekozen om de opbrengst aan te schenken’’, vertelt Beers.

De vriend van de schilder besloot hem bij te staan. ,,Het is een gegeven dat een kunstenaar zo ongeveer niets erger vindt dan werk aan de man te brengen. Een expositie regelen, zag hij niet zitten. Dus verzorg ik de verkoop en het loopt goed. Inmiddels zijn er al 51 schilderijtjes besteld, dus de actie is op zich al geslaagd. Maar het doel is wel alle 80 schilderijen te verkopen voor het Brandwondencentrum. Het liefst voor 16 april. De totale opbrengst gaat hij dus schenken aan het Brandwondencentrum in Beverwijk.’’

Een buitenkans om voor een klein prijsje een werk te kopen van de schilder die een band had met Cobraschilders Appel en Corneille. ,,René heeft 80 schilderijtjes van 13 x18 geschilderd die voor 80 euro per stuk worden aangeboden. Ik ben zelf al jaren een enorme fan van zijn werk. Nog elke dag geniet ik van het kleurige werk dat ik van hem kocht. De kleuren blijven fascinerend mooi, ik word er nog altijd blij van’’, legt de vriend van de kunstenaar uit.

Via Beers is dus een schilderijtje te reserveren. ,,Eerst dachten we ze allemaal op een site te zetten, zodat mensen er een konden uitkiezen, maar dat was natuurlijk gekkenwerk. Ze zijn alle tachtig ontzettend leuk, dus gaan we het anders aanpakken. We laten kopers een voor een een schilderijtje uitkiezen in het atelier van René in Velsen-Noord. Het is dus uiteindelijk een verrassing welke het precies gaat worden. Ze worden zonder lijst verkocht, maar voor deze bijzondere gelegenheid kunnen ze eventueel worden ingelijst voor dertig euro bij De Lijstenmakerij aan de Koningstraat in Beverwijk.’’

Mensen die interesse hebben om een uniek schilderij aan te schaffen, kunnen dat laten weten via m.beers@live.nl o.v.v. ’80 voor het Brandwondencentrum’. Beers laat de kopers weten waar en wanneer de kunstwerkjes kunnen worden uitgezocht.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen