Bijna 600 liefhebbers voor West-Friese Borrelbox, mét online pubquiz

De initiatiefnemers van de West-Friese Borrelbox (vlnr) Elle Mol, Sebastiaan Redeker en Perry Meinen terwijl Sepp Redeker een worstje proeft.
© foto Jaap van der Pijll
Hauwert

Uiteraard hoopten de initiatiefnemers dat het een succes zou worden. Maar het is vervolgens altijd nog maar afwachten of een ’West-Friese Borrelbox’ zal aanslaan. In anderhalve week tijd is hij door bijna zeshonderd borrelaars gekocht.

„Prima score vinden we”, zegt mede-initiatiefnemer Sebastiaan Redeker van café De Werf in Hauwert. Vrijdag tussen 11.00 en 17.00 uur kunnen de kopers de box ophalen bij de Werf in Hauwert, Dolleburg in De Goorn en de Harmonie in Oosterblokker.

Huiskamer

De ’Borrelbox’ moet de sfeer van het café in de eigen huiskamer brengen, nu de cafés door de coronacrisis zijn gesloten. De inhoud bestaat uit onder meer een biertje, wijntje, olijfje, worstje en nootje. Samen te stellen naar eigen smaak, er was bijvoorbeeld keus uit drie verschillende wijnen. De box is goed voor twee personen. „Want meer mensen mag natuurlijk niet”, legt Redeker uit.

Iedereen die een box heeft gekocht, krijgt daarbij bovendien een inlogcode (met instructie) om op zaterdag 11 april mee te doen met de online pubquiz, samengesteld door Hoogkarspel Quiz Events. „En daar zijn mooie prijzen bij te winnen, zoals een heel groot barbecuepakket.”

Vouchers

In de ’Borrelbox’ zitten behalve typische kroeghapjes en -drankjes ook vouchers, te besteden bij verschillende horecagelegenheden in West-Friesland. „Want hoe leuk is het om, als het straks weer mag, ook eens naar een ander café te gaan dan je gewend bent. Dus dat je vanuit Oosterblokker een keer naar Hauwert of Hoogkarspel gaat. We moeten elkaar een beetje steunen in deze tijd. En daarna.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen