Oproep: ’Stuur Savannah uit IJmuiden een kaartje voor haar tiende verjaardag’

1/2
IJmuiden

Vorig jaar werd Djaden Poelarends tien jaar en dat werd gevierd met een leuke surpriseparty. Komende week wordt zijn zusje Savannah ook tien. Voor haar wordt het echter geen groot feest.

,,Dat zit er niet in, momenteel”, zegt moeder Ikina. ,,Toen premier Rutte op een persconferentie aankondigde dat de maatregelen om het coronavirus in te dammen, verlengd werden tot 28 april, zat ze te huilen bij de televisie. Ze had zo naar haar verjaardag toegeleefd.”

Toen rijpte bij Ikina het plan voor een kaartenactie: ,,Ik heb op Facebook een brutale oproep gedaan om Savannah een kaartje te sturen voor haar verjaardag komende woensdag 15 april. Daar kwam reactie op, we hebben al enkele kaarten mogen ontvangen. Hartstikke leuk, van wildvreemden. Gisteren nog kwam er een mevrouw aan de deur die mij seinde dat ze een kaartje voor haar had. En er waren ook al wat kaarten van de ouders van kinderen waarmee ze in de klas zit. Maar er mogen nog wel meer kaarten komen. Hoe meer, hoe leuker.”

,,Ze mag er natuurlijk niks van weten, gaat Ikina verder. ,,Dus telkens als de postbode komt, ren ik snel naar de voordeur. Als er kaarten voor Savannah bijzitten, stop ik die in een speciale doos. Op haar verjaardag strooi ik dan alles uit op de mat achter de brievenbus.”

Ikina vertelt dat ze voor komende woensdag een kleine escaperoom in huis heeft gemaakt. ,,Via allerlei opdrachten met codes, slotjes en sleuteltjes kan ze haar cadeau proberen te vinden.”

Wat het adres is waar de kaarten naartoe kunnen?

,,Savannah, Dolfijnstraat 51, 1973 ZH IJmuiden.”

Het oorspronkelijke plan was om uit eten te gaan met de familie. ,,Bij de Wereldkeuken. Maar dat gaat nog wel een keer gebeuren. Dat houdt ze tegoed.”

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen