Premium

De Otterkolken wil kinderopvang, gemeente Heemskerk alleen huizen aan Jean Monnetstraat

De Otterkolken wil kinderopvang, gemeente Heemskerk alleen huizen aan Jean Monnetstraat
De gemeente Heemskerk wil liever appartementen ...
Heemskerk

De Otterkolken wil een centrum voor kinderopvang realiseren op de plek aan de Jean Monnetstraat waar de gymzaal gesloopt is.

De gemeente denkt vooralsnog alleen aan de bouw van huizen.

De zaal stond op honderd meter afstand van basisschool De Otterkolken. „Een fijne school met 280 leerlingen, die zich verheugt in een groeiende belangstelling van ouders”, schrijft directeur Carla Smits van stichting Tabijn, waar de school bij hoort.

„Ook de belangstelling voor de buitenschoolse opvang is groot. We krijgen veel signalen dat de behoefte aan een breder aanbod groot is.” Tabijn wil in al haar scholen kindcentra vormen, met onderwijs, buitenschoolse opvang, peuteropvang en mogelijk zelfs kinderdagopvang.

De plek van de gymzaal is ’bij uitstek geschikt’, zegt Smits. „Op loopafstand van de hoofdvestiging. Dan kan je als een team werken.”

De Otterkolken wil kinderopvang, gemeente Heemskerk alleen huizen aan Jean Monnetstraat
of rijtjeshuizen op de plek van de gymzaal.

Een combinatie met woningbouw is een optie, zeker als er seniorenappartementen boven komen. De Otterkolken zou dan de begane grond kunnen gebruiken van een complexje van meerdere etages. Smits noemt dat ’een win-winsituatie voor beide partijen’.

Te druk

De gemeente houdt de boot af. Ze schrijft dat een kindcentrum veel meer verkeer aantrekt en dat er meer parkeerplaatsen nodig zijn. De gemeenteraad krijgt twee mogelijkheden voorgelegd, twee ’stedenbouwkundige denkrichtingen’.

Er zijn zeven rijtjeshuizen mogelijk die ’naadloos’ in de buurt passen. Daar moet wel groen voor wijken. Alternatief is een complex van tien appartementen. Die zijn geschikt voor starters en senioren, waar de gemeente juist voor wil bouwen.

Directeur Smits van Tabijn weet niets van die opties, maar wil bij de plannen betrokken worden.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen