Na 23 jaar vindt Peter Rozenbeek het mooi geweest: de zaalvoetbalkeeper kondigt zijn afscheid aan bij FC Marlène [video]

Heerhugowaard

Er komt een einde aan het tijdperk Peter Rozenbeek. Sinds 1997 al staat de zaalvoetbalkeeper onder de lat bij FC Marlène, maar daar komt nu verandering in. ’Het is mooi geweest. Ik stop’, schreef de goalie donderdagochtend op Facebook.

,,Het was een verschrikkelijk moeilijk besluit. Vanaf dat ik kan lopen, is er altijd een bal bij me in de buurt en ik kan me niks mooiers voorstellen dan na de zomerstop weer als eerste de sporthal te betreden. Maar zelfs ik moet er een keer aan geloven. Ik word 41 in juni en het is gewoon tijd voor iets nieuws’’, aldus Rozenbeek over zijn beslissing.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

,,Vanaf 1997 sta ik onder de lat bij FC Marlène. Ik heb avonturen meegemaakt die zijn weerga niet kennen. Daar ben ik dankbaar voor en trots op. Wie kan nu zeggen dat hij vanaf de derde klasse met een club meegroeit tot Champions Leagueniveau? Het zaalvoetbal heeft me over de hele wereld gebracht. Terugkijkend is dat bijna onwerkelijk. Ik ga het missen’’, aldus de goalie.

In februari won Peter Rozenbeek met zijn ploeg nog van ASV Lebo. Hier voorkomt de goalie een Amsterdamse treffer.
© Foto Martin de Haan

Niet alleen in Heerhugowaard was Rozenbeek lang eerste keus. Bij Oranje was hij dat ook. Er is zelfs geen doelman die tot meer interlands kwam. In februari 2018 keepte hij zijn 85e en laatste duel voor de nationale ploeg: in Portugal tegen Turkije. In september vorig jaar werd er door de KNVB officieel afscheid genomen van Rozenbeek.

(tekst gaat verder onder de video)

Of de goalie inmiddels zijn laatste duel voor FC Marlène al heeft gespeeld is onduidelijk. Over het slot van de eredivisie zaalvoetbal immers is nog geen officieel besluit genomen. Mogelijk wordt deze, net als de eredivisie op het veld, nog uitgespeeld. De finalist van vorig seizoen staat momenteel op de zesde plaats, maar het verschil met nummer 4 De Hommel bedraagt maar twee punten.

,,Jullie zien me terug bij de club, in welke vorm, dat zien we nog wel’’, zegt Rozenbeek in zijn facebookbericht.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen