Premium

Muzikanten treden op bij Odion en Guishuis

Andries Martens, Loes Pronk, Sigurd Zwart, Wilma Vloon en (net niet zichtbaar) Riet van der Veer gaven een optreden voor het Guishuis in Zaandijk.
© Foto José Pietens
Zaanstad

Bewoners van zorginstellingen kunnen zo langzamerhand een evenementenagenda gaan bijhouden. Steeds meer zangers en muzikanten verschijnen voor een coronaconcert op de stoep en in de tuin. Gisteren gaven zangeres Daphne Groot en toetsenist Jeroen Wals een meezingfeest bij Odion in Zaandam en Wormerveer, muzikanten van ZFC Zaandijk speelden op drie verschillende plekken in Zaandijk.

In het coronavrije vroeger hielden Groot en Wals onder de vlag van Fluxus meezing- en inhaakfestijnen voor nieuwkomers. Dat was ook de tijd waarin cliënten van Odion theater maakten bij Fluxus. Mag allebei niet meer. Omdat de Odion-cliënten niet meer de deur uit mogen voor dagbesteding, komt Fluxus naar Odion voor wat ’lekker meezingen en inhaken, maar dan zonder inhaken’. De aftrap was op de locatie aan de Veldvliegerweg, waar veertien cliënten met een beperking wonen. Groot en Wals hadden een gevarieerde set, met onder andere ’Let me entertain you’ van Robbie Williams en ’Lean on me’ van de onlangs overleden Bill Withers. Grote klapper was ’Een beetje verliefd’ van André Hazes. Speciaal voor die ene Hazesfan in het gezelschap, vertolkte het duo ook het lied ’Leef’ van zoon Hazes. Groot en Wals hadden vooraf hun twijfels. „’Leef alsof het je laatste dag is’, dat is misschien een rare boodschap in deze tijd.” Daar hadden de begeleiders van Odion geen boodschap aan: ’Gewoon doen’.

Meer nieuws uit Zaanstreek