Nibbikkers bewijzen op indrukwekkende wijze laatste eer aan Piet Bos: ’Ik zal vooral de grapjes van meester missen’ [video]

Nibbixwoud

Het klikte. Allebei gek op voetbal en toevallig ook nog eens allebei geboren in Frankrijk. Ze bouwden samen een klein feestje in de klas, toen dat land in 2018 wereldkampioen werd. Dit schooljaar zou de nu elfjarige Yvo van Wijk Kars opnieuw les krijgen van Piet Bos. Maar het liep anders.

Een groots en gezamenlijk afscheid. Dat kon onder de huidige omstandigheden niet georganiseerd worden voor de vorige week op 64-jarige leeftijd overleden Piet Bos. Maar dat weerhield zijn dorpsgenoten er niet van om hem - op indrukwekkende wijze - de laatste eer te bewijzen.

Woensdagochtend vroeg gingen in heel Nibbixwoud de vlaggen al halfstok. En nadat in sporthal De Dres in kleine kring een tweetal afscheidsdiensten gehouden was, begeleidden de naasten van Bos hem naar zijn laatste rustplaats. Onder applaus. Want honderden ’Nibbikkers’ hadden zich - op de voorgeschreven afstand van elkaar - langs de route opgesteld.

Krijttekening

Op de Dorpsstraat maakten Rosa, Julia en Bram Hoogland voordat de stoet langskwam nog snel een mooie krijttekening. En ook op andere plekken in het dorp was het wegdek versierd met gekleurde hartjes.

Tussen twee bomen hing een groot spandoek, gemaakt door de jeugd van voetbalclub SEW. Veel leerlingen van de basisschool hielden de kunstwerkjes vast, die ze speciaal voor meester gemaakt hadden. Allemaal zonnebloemen. Want daar had Bos iets mee.

,,Omdat hij in Frankrijk geboren is”, wist Yvo van Wijk Kars. ,,Net als ik. Wat ik het meest aan hem zal missen? Zijn grapjes.”

De jonge Nibbixwouder had volgens zijn moeder een klik met Bos. Zoals hij in de ruim veertig jaar dat hij werkzaam was op de Sint Nicolaasschool met nog zoveel meer leerlingen een band opbouwde. Zij klapten woensdagmiddag allemaal mee. Als een laatste eerbetoon.

Lees ook: Meester Piet Bos laat een onuitwisbare indruk achter in Nibbixwoud: duizend oud-leerlingen stuurden een brief

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen